Pek çok öğrenci ve ebeveyni yakından ilgilendiren bir değişiklikle, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde sınıf geçme puanını yükseltti. Peki, bu değişiklik öğrencileri nasıl etkileyecek?

Yeni Düzenleme ile Sınıf Geçme Puanları Nasıl Belirlendi?

Türkçe Dersinde Sınıf Geçme Puanı Artışı

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikte yapılan yeni düzenlemeye göre; daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e çıkarıldı. Bu büyük bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.

Eğitim-1

Diğer Dersler İçin Puan Değişikliği

Yeni düzenlemeyle birlikte diğer dersler için sınıf geçme puanı 50 olarak belirlendi. Bu, öğrencilerin diğer derslerde daha yüksek bir performans sergilemelerini gerektirecek bir değişiklik.

Öğrencilerin Sınıf Geçme Durumu

Öğrencilerin sınıf geçip geçemeyeceği konusunda son kararı şube öğretmenler kurulu verecek. Öğrencilerin bu puanların altında bir puan alması durumunda, sınıf geçme ya da kalmalarına dair nihai karar şube öğretmenler kurulunda alınacak.

Milli Eğitim Bakanı Duyurdu Türkçe Ortalaması 70 Olmayan Öğrenci Sınıf Geçemeyecek

Ödül Kriterlerinde Güncelleme

Öte yandan, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütler de güncellendi. Türkçe dersi için 70 ve diğer dersler için 50 puan ortalaması bu ödül kriterleri için esas alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu radikal değişikliği, eğitim camiasında geniş bir yankı uyandıracak gibi görünüyor. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin bu konudaki tepkileri merakla bekleniyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR