Mart ayında Türkiye'de resmi faaliyetlerini başlatan Tesla'nın satış rakamları sonunda gün yüzüne çıktı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) raporuna göre, Tesla, Mart ayından bu yana 10 bin 200 adet elektrikli otomobil sattı. Eylül ayında ise 4 bin 700 adet satışla dikkat çekti.

Hangi Markaları Geride Bıraktı?

tesla-1

Eylül ayında, Tesla Türkiye otomobil pazarında tek bir modelle - Model Y ile - Fiat, Renault, Chery ve Volkswagen'i geride bırakarak beşinci sıraya oturdu.

Tesla vs. TOGG: Kim daha çok sattı?

Tesla'nın Eylül'de gerçekleştirdiği satışlarla elektrikli otomobil pazarının yüzde 44'ünü elinde tuttuğunu görmekteyiz. Aynı dönemde yerli marka TOGG ise 2 bin 204 adet satışa imza attı. Tesla'nın Model Y'si, TOGG'un T10X modelini satış adedinde ikiye katladı.

Tesla'nın Türkiye Stratejisi: Neden Sadece Model Y?

Tesla'nın Türkiye'de sadece Model Y'yi satışa sunmasının sebebi, markanın giriş otomobili Model 3'ün Çin'de üretildiği ve Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara uygulanan yüzde 40 ek vergi sebebiyle Türkiye'de satılmaması. Model Y, Almanya'da üretildiği için bu ek vergiden muaf. Bu durum, Model Y'nin Türkiye'deki fiyatının, globalde daha ucuz olan Model 3'ten daha cazip olmasını sağlıyor.