Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) hakkında son dönemde sıkça gündeme gelen satış iddiaları üzerine, TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan net bir açıklama geldi. Tosyalı, Çinli yatırımcıların TOGG’u satın alacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti ve markanın geleceğe yönelik büyüme planlarını paylaştı.

Bursa’da Üretilen Togg, Türkiye Elektrikli Araç Pazarında Zirveye Koşuyor! (2)

"TOGG’u Satmak Gündemimizde Değil"

Göreve yeni başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, TOGG’un Çinli ya da farklı gruplara satılması yönünde bir planlarının olmadığını vurguladı.Tosyalı, “TOGG’u Çinli yatırımcılara satmak gibi bir niyetimiz yok. Aksine, yeni yönetimle birlikte markamızı çok daha büyük bir noktaya taşımayı planlıyoruz,” dedi. Tosyalı, TOGG’un geleceği için büyüme odaklı yeni projeler geliştirdiklerini ve bu kapsamda özellikle 2025 yılında başlayacak olan ihracat sürecinin markayı küresel bir teknoloji şirketi haline getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Bursa’da Üretilen Togg, Türkiye Elektrikli Araç Pazarında Zirveye Koşuyor!-1

"TOGG Türkiye’nin En Çok Satan Elektrikli Aracı"

TOGG’un satışlarının iyi gittiğini ifade eden Tosyalı, yerli otomobilin Türkiye’nin en çok satılan elektrikli aracı konumunda olduğunu belirtti. Sadece eylül ayında 2.200 araç satıldığını açıklayan Tosyalı, 2024 yılının ilk dokuz ayında toplam 17.049 araç satışı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Tosyalı, “Bu başarı, TOGG’un Türkiye pazarında güçlü bir yer edinmesini sağladı ve yeni modellerle daha da büyüyeceğiz,” dedi. 2025 itibarıyla farklı modellerin de üretime katılacağını açıklayan Tosyalı, bu stratejiyle büyüme hızlarının artacağını ve küresel pazarlarda da iddialı bir marka olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Genç Gazete Togg'un Yeni Modeli Togg T10F'den Ilk Görüntüler İşte Özellikleri4

Yönetimde Yeni Dönem

Tosyalı, “Ülkemizin desteği ve halkımızın ilgisi ile TOGG’u daha da ileriye taşımak için kararlıyız,” diyerek yeni yönetimin Türkiye’nin otomotiv sektörüne katkısını artırmaya yönelik çalışmalara hız verdiğini belirtti.

Togg T10X Yeni Başvuru Dönemi Ve T10F Modeli Tanıtıldı

TOGG Satışı İddialarının Ardındaki Gerçekler

Son dönemde Çinli otomobil markalarının Türkiye pazarına gösterdiği ilgi, TOGG’un satışa çıkacağı yönünde bazı spekülasyonlara yol açmıştı. Tosyalı, “Çinli devler, Türkiye’nin TOGG’a olan yoğun ilgisi sayesinde pazara giriş yaptı. Ancak TOGG’u satmak gündemimizde değil, tam tersine ülkemizi küresel pazarda temsil eden bir teknoloji devi yaratma yolunda hızla ilerliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.ekonomim.com