Dünya

Trump Erdoğan gibi konuştu: “Ülkemizin Kaderini Değiştirecek Bir Seçimle Karşı Karşıyayız”

ABD başkan adayı Donald Trump, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinin Amerika’nın kaderini belirleyecek bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Abone Ol

Donald Trump, yaklaşan seçimlerin 3. Dünya Savaşı'nı engelleyebileceğini, Kamala Harris'in seçilmesinin ise ABD'yi komünist bir ülkeye dönüştüreceğini öne sürdü. Bu iddialar ABD siyasetinde nasıl bir yankı uyandıracak?

"Bu seçimler, ekonomimizi kurtarma, enflasyona son verme, sınırlarımızda güvenliği sağlama ve 3. Dünya Savaşı’nı engelleme seçimi olacak”

"Ekonomiyi kurtaracağım"

ABD başkan adayı Donald Trump, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinin Amerika’nın kaderini belirleyecek bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Trump, bu seçimlerin yalnızca ekonomiyi kurtarmakla kalmayıp, aynı zamanda 3. Dünya Savaşı’nı da önleyebileceğini savundu. Montana'da düzenlediği mitingde konuşan Trump, rakibi Kamala Harris'in seçilmesi durumunda ABD'nin komünist bir ülke haline geleceğini öne sürdü.

Trump, Kamala Harris’i ve Biden'ı Hedef Aldı

Trump, Montana'da yaptığı konuşmada, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Harris’in Amerika’yı komünist bir ülkeye dönüştüreceğini iddia eden Trump, “Silahlarınızı almak, polisin fonlarını kesmek ve sınırlarımızı milyonlarca insanla doldurmak istiyorlar. Bu, bu ülkenin insanlarının isteyeceği bir şey değil. Çılgın Kamala ve Joe Biden’ı Beyaz Saray’dan çıkaracağız” dedi.

Trump, 3. Dünya Savaşı’nı engelleme çağrısında bulundu

Trump, seçimlerin önemini vurgularken, "Bu seçimler, ekonomimizi kurtarma, enflasyona son verme, sınırlarımızda güvenliği sağlama ve 3. Dünya Savaşı’nı engelleme seçimi olacak” ifadelerini kullandı. Biden yönetiminin ülkeyi felakete sürüklediğini belirten Trump, Harris'in adaylığı karşısında zafer kazanmanın daha kolay olacağını savundu.

Kamala Harris’in seçilmesi durumunda ABD'nin komünist bir ülke olacağını söyledi

Trump, Harris'in başkanlık koltuğuna oturması durumunda, ABD'nin komünist bir ülke haline geleceğini iddia etti. Harris'in Demokrat Parti'nin ön seçimlerini kazanamadığını ancak Biden'ın yerine aday gösterildiğini belirten Trump, bu durumu bir darbe olarak nitelendirdi.

“Bu ülke tarihinde bir ilkti ve oldukça başarılı oldu” diyen Trump, Harris’in radikal solcu politikalarının Amerika’yı yıkıma sürükleyeceğini savundu.

Trump, Viktor Orban’ın açıklamalarına atıfta bulundu

Trump, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın, dünyadaki problemlerin Trump’ın tekrar başkan olmasıyla çözüleceğine dair açıklamalarına atıfta bulunarak, “Rusya, Ukrayna’ya saldırmazdı, İsrail saldırıya uğramazdı, enflasyon ve Afganistan utancı yaşanmazdı” şeklinde konuştu. Trump, kendi başkanlık döneminde Orta Doğu'ya barış getirdiğini ve seçilmesi durumunda bu barışı yeniden sağlayacağını iddia etti.

2020 seçimlerinde hile iddialarını yineledi

2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını yineleyen Trump, 2024 Başkanlık Seçimlerinde hile yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Trump, “Bu seçimleri büyük farkla kazanacağız. Anketlerde iyi durumdayız. Bu seçimleri, hileleri etkisiz bırakacak kadar büyük bir farkla kazanacağız” dedi.

Trump, konuşmasını, “Amerika’yı yeniden büyük yapacağız” sloganı ile tamamladı.

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!