Milyonlarca asgari ücretli, kendi haklarına dair kararların alındığı masada neden temsil edilmiyor? Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, bu sorunun cevabını veriyor ve asgari ücretlilere yönelik yeni bir adımın sinyalini veriyor.

Seçim Vaatleri ve Taşeron Meselesi

Atalay, seçim öncesinde iktidarın ve muhalefetin taşeron meselesine dair vaatlerde bulunduğuna dikkat çekerek, bu vaatlerin gerçekleşmediğini belirtti. Seçim sürecinde dile getirilen taşeron konusundaki vaatlerin ardından beş ay geçtiğine dikkat çeken Atalay, konunun gündemde olmadığına dikkat çekti.

20 Kasım'da Yeni Komisyonun Kuruluşu

Asgari ücret görüşmelerinin yaklaştığını belirten Atalay, 20 Kasım sonrası için tarihi bir adım atacaklarının sinyalini verdi. Bu bağlamda kurulacak komisyonun, Türkiye'de benzeri görülmemiş bir yapıda olacağını vurguladı.

Tarihi Komisyonun Detayları

Atalay, "Allah nasip ederse Kasım ayının 20'sinden sonra yeni bir komisyon kuracağız. Türkiye'de belki de şimdiye kadar hiç kurmadığımız şekilde bir komisyon kuracağız" şeklinde konuşarak, bu komisyonun detaylarına dair ipuçları verdi. Komisyonda iki kadın ve iki erkek temsilci olacağını belirten Atalay, komisyonun kararlarını sendikacıların da kabul edeceğini vurguladı.