Bursa

Türkiye'nin En Büyük Mobilya Festivali İnegöl'de Başlıyor! 35 Ülkeden 150 Alım Heyeti Katılacak

Türkiye'nin en büyük mobilya alışveriş merkezi Mobiliyum, ihracatı artırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Mobilya Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Abone Ol

22-27 Eylül tarihleri arasında, 35 farklı ülkeden 150'den fazla mobilya satın alım firmasını ağırlayacak olan etkinlik, Ticaret Bakanlığı'nın UR-GE ve Maden, Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanlıkları'nın maddi ve manevi desteğiyle gerçekleştirilecek.

Satın alım heyetleri, Mobiliyum tarafından oluşturulan ihracat özel komisyonu ile titizlikle seçildi. Gelen firmalar, mobilyaları hem showroomlarda hem de üretim alanlarında inceleme fırsatı bulacaklar. İnegöl Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'si olarak, bu ölçekte bir organizasyonu ilk defa gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını aktardı.

Türkiye'nin ihracat sıralamasında 18. sırada yer alan İnegöl, mobilya ihracatını artırmak için Mobiliyum AVM aracılığıyla 35 farklı ülke ile iletişime geçerek bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor. Etkinlik kapsamında, ulusal anlamda nihai tüketicilerin de faydalanabileceği fırsatlar sunulacak. "Mobiliyum AVM Alışveriş Festivali" günlerinde tüm tüketicilere özel indirimler ve avantajlar sağlanacak.

Mayıs ayından bu yana süren 5 aylık yoğun çalışma sürecinde, Mobiliyum Yönetim Kurulu, profesyonel kadro, oluşturulan ihracat komisyonu ve üyelerin emekleri sayesinde bu büyük organizasyon hayata geçiriliyor. 

Talha Timur Han: "Hedefimiz İhracatı ve İç Pazarı Canlandırmak"

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, festival öncesi düzenlenen basın toplantısında etkinliğin önemine değindi. "Bugün burada olmamızın temel amacı, Mobiliyum adına düzenlediğimiz etkinlikleri siz değerli basın mensupları aracılığıyla halkımıza duyurabilmek. Bu süreçte her zaman yanımızda oldunuz, teşekkür ediyoruz" dedi.

Han, Ticaret Bakan Yardımcısı ile Ankara'da gerçekleştirdikleri görüşmeye değinerek, "Bakanlık destekli UR-GE ve mobilya festivalleri kapsamında ciddi bir organizasyon düzenliyoruz. Yaklaşık 4 aydır üzerinde çalışıyoruz. İnşallah 22-27 Eylül tarihleri arasında İnegöl ve Mobiliyum AVM'deki arkadaşlarımız bu emeğin karşılığını alırlar" ifadelerini kullandı.

35 Ülkeden 150 Alıcı İnegöl'de Buluşuyor

Festival kapsamında 35 farklı ülkeden yaklaşık 150 alım heyetini ağırlayacaklarını belirten Han, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. İnegöl'ümüzün mobilya festivali adı altında bir şenlik havasına bürünmesi adına, Türkiye'nin tüm illerini kapsayacak şekilde bir etkinlik düzenledik. Hem iç pazarımızı hareketlendirmek hem de yurt dışından gelecek alım heyetleriyle toptan satış anlamında gereken şenliği oluşturmak istiyoruz" dedi.

"Üretim Verimliliğini Artırmalıyız"

Han, dünya genelinde yaşanan ekonomik daralmaya dikkat çekerek, "Gelişen dünya koşullarında sadece mobilya sektöründe değil, tüm sektörlerde ihracat anlamında daralma yaşanıyor. Üretim verimliliğimiz yok. Hammadde, işçilik ve kira maliyetlerimiz yüksek. Enflasyon rakamlarıyla işin içinden çıkılmaz bir durumda gibi görünse de çalışmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Üretim verimliliğini artırmak için kolektif üretim anlayışının benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Han, "7-8 arkadaşımız bir araya gelip 24 saat çalışan tesisler haline gelebiliriz. Bu anlamda Bakanlığımız da bize destek olmaya hazır. İnegöl'ün böyle bir şeye ihtiyacı var. Çalışmak ve üretmek zorundayız. Üretimlerimizin yüzde 50 kapasiteyle çalıştığını hepimiz biliyoruz. Üretim verimliliklerimizi artırmamız ve satış yapmamız gerekiyor. Satışları da sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz" dedi.

"Her Yıl Yapmayı Düşünüyoruz"

Festivalin geleneksel hale getirilmesini hedeflediklerini söyleyen Han, "Eğer başarıyı yakalayabilirsek, üyelerimizle birlikte bu zorluğun altından kalkabilirsek, her yıl İnegöl'de böyle bir etkinliği düzenlemeyi düşünüyoruz. Daha büyük bir organizasyonu da 2025 Temmuz ayında, Mobiliyum'un 10. kuruluş yıldönümünde yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Han, sözlerini şöyle tamamladı: "Hiç kimse bize bu işi festival havasına büründürelim, ortak bir bütçe koyalım demedi. Tamamen neler yapabiliriz diye 4 aydır konuşuyoruz. Üyelerimiz büyük fedakârlıklar yaptı. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız."