Sağlık Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında yaralanan 22 kişiden 8'inin tabucu edildiğini, 14'ünün tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini bildirdi.
 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan 22 vatandaşımızdan 8'i taburcu edildi. 14 yaralımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir. Hain terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz."

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Tüm gayretimiz, yaralılarımızın en kısa sürede sağlıklarına kavuşarak taburcu olmaları yönündedir

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında yaralananlardan birinin durumunun orta ağır seyrettiğini belirterek, "Tüm gayretimiz, yaralılarımızın en kısa sürede sağlıklarına kavuşarak taburcu olmaları yönündedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, milli savunma sanayinin güzide kuruluşlarından TUSAŞ'ın yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını bir kez daha lanetlediğini belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına ve aziz millete başsağlığı dileyen Memişoğlu, şunları kaydetti:

"Menfur saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri devam ediyor. Bir kahramanımızın durumu halen orta ağır seyrediyor. Tüm gayretimiz, yaralılarımızın en kısa sürede sağlıklarına kavuşarak taburcu olmaları yönündedir. Biz büyük bir devlet ve büyük bir milletiz. Bu acı günleri millet olarak birbirimize kenetlenerek atlatacağız."

Bakanlık, halihazırda terör saldırısında yaralanan 22 kişiden 8'inin taburcu edildiğini, 14'ünün tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA