Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Hacovid Yaylası’nda 20 Ağustos akşamı meydana gelen kan donduran olayın detayları gün yüzüne çıktı.

Üç akrabasını bıçaklayarak öldüren ve ardından evlerini ateşe veren Mehmet Altuntaş, mahkemede verdiği ifadede olayın arazi anlaşmazlığı yüzünden yaşandığını anlattı. Altuntaş, "Arkamda delil bırakmamak için evi ateşe verdim" dedi.

Genc Gazete Üç Akrabasını Öldürüp Yayla Evini Yakan Zanlı (3)

Tartışma arazi meselesiyle başladı

Mehmet Altuntaş, mahkemede verdiği ifadede, olayın bir arazi anlaşmazlığı nedeniyle başladığını söyledi. "Yengem bana hakaret ederek elindeki bıçakla üzerime geldi ve bıçağı bana sapladı. Panikle bıçağı alıp yengeme sapladım," diyen Altuntaş, sonrasında amcasını ve evde bulunan diğer akrabasını da öldürdüğünü belirtti.

Genc Gazete Üç Akrabasını Öldürüp Yayla Evini Yakan Zanlı (2)

Delilleri yok etmek için evi yaktı

Olayın ardından yaralanan Altuntaş, hastaneye gittikten sonra tekrar yaylaya dönerek delil bırakmamak için evi yaktığını itiraf etti. Mahkeme ifadesinde, "Amcam evde bulunan silahı almaya çalıştı, onu da bıçakladım. Sonra kardeşimi kurtarmak için evdeki diğer kişiyi de bıçakladım," şeklinde konuştu.

Genc Gazete Üç Akrabasını Öldürüp Yayla Evini Yakan Zanlı (1)

Şüpheliler tutuklandı

Mehmet Altuntaş ve olayla bağlantılı diğer şüpheliler, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı ve yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Altuntaş, mahkemede "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda yaralanan bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

Genc Gazete Üç Akrabasını Öldürüp Yayla Evini Yakan Zanlı (5)

İşte o ifade

Altuntaş mahkemede şu ifadeyi verdi: “Olay günü amcamlardaydık. Arazi meselesi yüzünden aramızda tartışma çıktı. Yengem bana hakaret ederek elindeki bıçakla üzerime geldi ve bıçağı bana sapladı. Ben de panikle yengemin elindeki bıçağı alıp yengeme sapladım. O sırada amcam evde bulunan silahı almaya çalışınca arkasından koştum ve yakaladım. Biraz boğuştuktan sonra onu da bıçakladım. Daha sonra kardeşimin yardım çığlığını duydum. Evdeki diğer kişi kardeşimin elini bıçakladığını görünce kardeşimi kurtarmak için o adamı da bıçakladım. Sonra olayda yaralandığımız için tedavi için Araklı’ya hastaneye gittik. Sonra tekrar yaylaya dönüp arkada delil bırakmamak için eve gelip evi yaktım” 

Genc Gazete Üç Akrabasını Öldürüp Yayla Evini Yakan Zanlı (6)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Kaynak: İHA