Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Gazze sınırında çalışmalarını sürdüren iki gazetecinin İsrail güçleri tarafından vurularak hayatlarını kaybetmelerini şiddetle eleştirdi ve bu eylemi basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi.

Saldırının Detayları

Gazze sınırında Muhammed el-Salihi ve Nidak Al Wahid adlı gazetecilerin, haber takibi sırasında İsrail işgal güçleri tarafından hedef alınıp vurularak hayatlarını kaybettikleri belirtildi. Bu vahim olay, gazetecilik faaliyetlerinin ne kadar riskli bir alanda yapıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

UMED'den sert tepki

UMED, bu olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olayı kınadı. Dernek, "İsrail’in, Filistinlilere yönelik yaptığı ihlalleri belgeleyen haberlerde imzası bulunan gazetecileri hedef alması, insan hakkı ihlalinin yanı sıra basına yapılan sansür girişimi ve evrensel hukuka ihanettir." açıklamasında bulundu.

İsrail'in hukuksuzlukları perdeleme girişimi

UMED'in açıklamasında, İsrail askerlerinin bu eylemiyle hem cinayet işlediğine hem de kendi hukuksuzluklarını ve saldırılarını perdelemeye çalıştığı vurgulandı.

Kaynak: