Türkiye, İsrail'in Gazze saldırıları sonrası yaralananları kurtarmak için harekete geçti. 7 aylık Asraf bebek ve 22 yaralı Gazzeli, Türk Hava Kuvvetleri'nin insani yardım operasyonuyla Türkiye'ye getirildi. Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edilen bu hasta grubu, Türkiye'nin uluslararası arenada sağlık diplomasisindeki proaktif rolünün yeni bir örneğini teşkil ediyor.

"Türkiye'nin Kucak Açışı: Asraf Bebek ve Yaralı Gazzeliler"

Gazeee

Ankara'dan gelen haberlere göre, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımları devam ediyor. Bu kapsamda, 7 aylık Asraf bebek ve 22 hasta, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 kargo uçağı ile Türkiye'ye ulaştırıldı.

"Sağlık Diplomasisi: Bir Umut Operasyonu"

İsrail'in Gazze saldırıları sonrası, Türkiye ve Mısır'ın koordinasyonuyla hayata geçirilen sağlık diplomasisi, 88 kanser hastasının Türkiye'ye transferiyle başladı. Bu süreç, yaralı Gazze çocuklarının tedavisi için Türkiye'ye ulaştırılmalarıyla devam etti.

"Tedavi Merkezi: Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri"

Gazeee (2)

Transfer edilen hastalar, pandemi ve deprem sonrası sağlık hizmetlerinin merkezi haline gelen Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerinde tedavi altına alındı. Bu hastaneler, Türkiye'nin sağlık alanındaki kapasitesini ve uluslararası insani yardım çabalarını gözler önüne seriyor.

"200 Gazzeli'nin Türkiye'ye Getirilişi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre, bugüne kadar 200'den fazla Gazzeli hasta, Türkiye'de tedavi imkanı buldu. Bu durum, Türkiye'nin bölgedeki insani krizlere verdiği önemi ve bu konudaki aktif rolünü vurguluyor.