Spor Bilim Şenlikleri'nde öğrencilerle bir araya geldi

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Spor Bilim Şenlikleri'nde öğrencilerle bir araya geldi. Turan, futbolculuk kariyerinden antrenörlüğe geçişine kadar geçen süreci ve Barcelona'daki tecrübelerini paylaştı.

Genc Gazete Arda Turan Universite Söylesi (3)

Arda Turan'ın Futbol Serüveninde Başarıya Giden Yol

Turan, futbol kariyerine Manisaspor'da başlayıp, Galatasaray ve ardından Barcelona'da devam ettiğini anlattı. "İyi yerlere çok çalışarak gelirsiniz. Sakın hayallerinizi kırmayın" dedi.

"Hayatta çok çalışıyorsanız ve çok iyiyseniz sizi kimse bir yere getiremez. İyi yerlere çok çalıştığınız için gelirsiniz. Sakın hayallerinizi kırmayın."

Genc Gazete Arda Turan Universite Söylesi (2)

Gençlere İlham Verici Mesajlar verdi

Arda Turan, üniversite öğrencilerine sporcuların işinin zor olduğunu ve fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. "Hata yapma hakkınızı elinizden almayın, hayal kurmaktan vazgeçmeyin" diye ekledi.

"Spor, insan performansına dayalı bir şey ve o yüzden insanlara spordan önce insan olduğunu hatırlatmamız lazım. Kendinize hata yapma hakkı verin ve hayal kurma hakkınızdan asla vazgeçmeyin."

Genc Gazete Arda Turan Universite Söylesi (4)

Barcelona Günlerini anlattı

Barcelona'da geçirdiği zamanın kendisi için çok değerli olduğunu belirten Turan, "İlk altı ay oynamadım ama bu süreç benim ufkumu açtı" dedi. Takımın başarılarından ve başarısızlıklarından çok şey öğrendiğini vurguladı.

"Barcelona’nın ilk altı ayı öğreti gibiydi. Dünyanın en büyük oyuncularının kaybettikten sonra nasıl üzüldüğünü, nasıl oturup ağladığını ve o anlar için ne çalıştıklarını görebiliyorsunuz, muhteşem bir şeydi."

Genc Gazete Arda Turan Universite Söylesi (5)

Türkiye'nin Spor Potansiyeline dikkat çekti

Arda Turan, Türkiye'nin genç nüfusunun büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin farkında olunması gerektiğini ifade etti. "Arda Güler ve Mete Gazoz gibi örneklerden ilham alın" dedi.

"Bu ülkenin potansiyeli çok büyük. İspanya’nın nüfusu kadar bizim ülkemizin genç nüfusu var. Lütfen potansiyelinizin farkında olun."

Arda Turan’ın konuk olduğu söyleşi, öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Kaynak: İHA