Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eğitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği Birinci Sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, 8 gün önce kayboldu.

Yurtta yemek yedikten sonra "sahile gideceğim" diyerek ayrılan genç kızdan bir daha haber alınamadı. Son olarak cep telefonu sahilde bulunan Rojin’in izini süren arama kurtarma ekipleri, 8. gününde de arama çalışmalarını sürdürüyor.

Genc Gazete Van’da 8 Gün Önce Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin (8)

Arama çalışmalarında büyük seferberlik

Rojin Kabaiş’in kaybolmasıyla birlikte Van Gölü kıyısında ve kampüs çevresinde başlatılan arama kurtarma çalışmaları geniş çaplı bir operasyona dönüştü.

Helikopterler, sahil güvenlik botları, polis, AFAD ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinden oluşan 100'ün üzerinde kişi, hem karada hem de gölde Rojin’i bulmak için seferber oldu. Atlı birlikler ve arama köpekleri de çalışmalara dahil edildi.

Genc Gazete Van’da 8 Gün Önce Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin (9)

Termal kameralı dronlar devrede

Arama çalışmalarında, özellikle gece ve zorlu hava koşullarında avantaj sağlayan termal kameralı dronlar da kullanılıyor.

Dronlar, hem karada hem de gölde geniş bir alanı tarayarak kayıp izlerine ulaşmaya çalışıyor. Gönüllü ekiplerin de katıldığı bu arama operasyonları, bölgenin her köşesinde titizlikle yürütülüyor.

Genc Gazete Van’da 8 Gün Önce Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin (2)

Aile endişeli bekleyişini sürdürüyor

Rojin Kabaiş’in ailesi, 8 gündür kızlarından gelecek sevindirici bir haberi beklerken büyük bir endişe yaşıyor. Arama kurtarma ekiplerinin seferber olduğu çalışmalarda, Rojin’e dair bir iz bulmak için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.

Rojin’in sahilde cep telefonunun bulunması, arama çalışmalarının bu bölgede yoğunlaştırılmasına neden oldu.

“Kızımızdan gelecek sevindirici bir haberi bekliyoruz. Arama çalışmalarında yer alan herkese minnettarız. Rojin’i bir an önce bulmayı umuyoruz.”

Genc Gazete Van’da 8 Gün Önce Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin (14)

Göl kıyısında umutlu bekleyiş

Van Gölü kıyısında ve kampüs çevresinde devam eden arama çalışmalarında, gönüllüler ve profesyonel ekipler el ele vererek Rojin Kabaiş’e ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Ekipler, bölgedeki her detayı inceleyerek kayıp öğrenciye ulaşmaya çalışıyor. Arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Genc Gazete Van’da 8 Gün Önce Kaybolan Üniversite Öğrencisi Rojin (5)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA