Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mehmet Çelenk, görevinin 4'üncü gününde İnegöl'e atandı.

Yaklaşık bir ay önce gerçekleşen Hakim ve Savcılar ataması ile Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mehmet Çelenk, darbe girişimi üzerine adli tatilin bitmesini beklemeden hafta sonu Rize'ye gelerek Pazartesi günü görevine başlamıştı.

Cumhuriyet Başsavcısı Çelenk, görevinin 4'üncü gününde İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse atandı.

MUSTAFA ÇELENK KİMDİR?

1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!

1972 yılında Ordu ili Gölköy ilçesinde doğan Cumhuriyet Başsavcısı Çelenk, ilkokulu Gölköy'de, ortaokul ve liseyi Ulubey'de okudu.

İstanbul Hukuk Fakültesi'ni 1997 yılında bitiren Çelenk, 2001 Ocak Ayı'nda meslek kurası ile Diyarbakır Merkez Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Sırasıyla 2004 yılında Sivas Divriği, 2006 yılında Kastamonu Tosya, 2008 yılında Bitlis Merkez, 2010 yılında Tokat Merkez, 2013'te Bucak Cumhuriyet Başsavcısı, 2014'te Tarsus'da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk evli ve 1 çocuk babasıdır.