Bursa'nın İnegöl ilçesi Yeniceköy Mahallesi'nde bulunan Yenice Göleti, güvenlikten yoksun bir şekilde kendi haline bırakılmış durumda. Gölet alanında güvenliğin sadece Dostum Tesisleri'nde bulunması, buraya gelen vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle akşam saatlerinde ışıklandırmanın yetersiz olması, ziyaretçilerin tedirgin olmasına yol açıyor.

Yenice Dostum Tesisleri 6 Large Large Gencgazete

Gruplar halinde gezen gençlerin rahatsız edici davranışları, ailelerin göleti tercih etmesini engelliyor. Vatandaşlar, İnegöl Hikmet Şahin Kültürparkı'nda olduğu gibi gölette de devriye gezen güvenlik görevlilerinin bulunmasını talep ediyor.

Yenice Dostum Tesisleri 3 Large Gencgazete

Güvenlik Sorunu Vatandaşları Tedirgin Ediyor

Hatırlanacağı üzere İnegöl Belediyesi, Yenice Göleti'ne kamera sistemi kurma çalışmalarına başlandığını duyurmuştu. Vatandaşlar, gölette güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve kamera sisteminin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor. Göletin bakımsızlığı ve güvenlik sorunları, İnegöllülerin buraya olan ilgisini azaltırken, bölgenin turizm potansiyelinin de heba olmasına neden oluyor.

217 Doga Sporlari Ve Turizm Merkezi Dostum 6Ae705Fd 8A32 47F1 92F7 9F571F43Ab54 Gencgazete

Yenice Göleti de Bilinçsiz Sulama Kurbanı

Yenice Göleti, çevredeki tarlalarda yapılan bilinçsiz sulamalar nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Boğazköy ve Babasultan barajlarının su seviyelerindeki düşüşün ardından, Yenice Göleti'nin de aynı kaderi paylaşması endişe verici. İnegöllüler, göletin bu durumuna kayıtsız kalınmasından duydukları memnuniyetsizliği dile getiriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ