Yenişehir Belediyesi’nin ilçe halk eğitim müdürlüğüyle birlikte bu yıl 5’incisini düzenlediği üniversite hazırlık kurslarından 120 genç faydalanacak. Başkan Davut Aydın, 2019-2020 döneminde başlayan bu kurslardan ilk yıl 38 öğrenciyle başladıklarını ve her yıl bu sayının artarak bu yıl 120'ye ulaştığını belirtti.

hedef 120:120 2

5 Yılda 400'e Yakın Genç Bu İmkandan Faydalandı

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, bu kurslardan faydalanan toplam öğrenci sayısının 5 yılda 400'e yaklaştığını ve bu öğrencilerin neredeyse %100 başarıya ulaştığını açıkladı.

Kitap Setleri Öğrencilere Teslim Edildi

Üniversite sınavı için 17 türde 2 bini aşkın hazırlık kitabı öğrencilere tek tek teslim edildi. Başkan Aydın, kurslardaki tüm materyallerin Yenişehir Belediyesi tarafından sağlandığını, öğretmen ihtiyacının ise Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandığını ifade etti.

“Yol haritasını MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin çizdiği üretken belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, hayatı eğitimle buluşturmak adına birçok proje yürütüyoruz.”

hedef 120:120 1

Hayat Boyu Öğrenme Anlayışı

Belediye Başkanı Aydın, eğitim konusunda hayat boyu öğrenme anlayışına vurgu yaptı ve genç-yaşlı demeden herkese eğitim kaynaklarına erişim sağlama görevlerinin olduğunu belirtti.

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin istediği şekilde, eğitim konusuna hayat boyu öğrenme penceresinden bakıyoruz.”

Yenişehir Belediyesi, üniversite hazırlık kursları ile gençlere destek olmayı sürdürüyor. Bu kurslar sayesinde pek çok öğrenci, üniversiteye giriş sınavlarına daha hazırlıklı bir şekilde girebiliyor.

Editör: Abdullah Argun