Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, “Hayatları Değişen Kadınlar” belgesel gösterimi ile başladı. Ardından, Gazeteci Cennet Cankılıç’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Üreten Kadınlar Paneli” gerçekleştirildi. Panele AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Çağdaş Bölme Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Demir ve Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahinur Özkaya Makar konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, kadınların üretime ve topluma katkılarının önemini vurgulayarak kendi başarı hikayelerini paylaştı.

Yıldırım'da Üreten Kadınlar Paneli (4)

“Kadınların Emeği Güçlü Türkiye’nin Teminatıdır”

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, programda yaptığı konuşmada kadınların üretimde ve sosyal hayatta üstlendiği rollerin altını çizdi. “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, güçlü bir Türkiye ancak güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum ile mümkün olur. Kadın girişimciliğini desteklemek, kadın emeğini istihdama kazandırmak ve ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek için pek çok projeye imza attık. Kadınların başarı hikayeleriyle yolumuz kesişti ve her çalışmamızda bu birlikteliğin bereketini gördük” dedi.

Yıldırım'da Üreten Kadınlar Paneli (3)

Yıldırım’da Kadın Girişimciliği Destekleniyor

Göreve geldikleri günden bu yana 5'i tarımsal, 10'u ticari olmak üzere toplam 15 kadın kooperatifi ve 25 mahallede kadın eğitim ve girişimcilik merkezi kazandırdıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Kadın kooperatiflerimizin gücünü artırmak için Gülçiçek Hatun Kadın Girişim Üretim İşletme ve Kooperatifler Birliği’ni kurduk. Böylece tüm kooperatifleri tek bir çatı altında toplayarak satış ve pazarlama süreçlerini destekledik. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile yapılan anlaşmayla kadın kooperatiflerimizin ürettiği ürünler bin 300 markette satışa sunuldu” diye konuştu.

Bursa’da Ters Yönden Çıkan Otomobil Felakete Yol Açtı! Bursa’da Ters Yönden Çıkan Otomobil Felakete Yol Açtı!

Yıldırım'da Üreten Kadınlar Paneli (2)

Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Çalışmalar Sürüyor

Başkan Oktay Yılmaz, BEBKA 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandıklarını belirterek, “Bu proje ile kooperatiflerimizin kurumsal kapasitesini artırmayı, web sayfaları ve e-ticaret siteleri oluşturmayı, marka patent süreçlerini tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, Bursa’nın kültürel mirasını koruma amacıyla 6 ilçede Kültürel Miras Envanter Araştırması yaparak 5 coğrafi işaretli ürün ve 5 tescilli ürün için çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

Yıldırım'da Üreten Kadınlar Paneli (6)

“Kadınlarla Birlikte Yol Açmak İstiyoruz”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise kadınların ekonomide, siyasette, sanatta ve sporda daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. Gözgeç, “2016 yılında Bursa’da sadece 8 kadın kooperatifi vardı. Bugün bu sayı Ticaret Bakanlığı'na bağlı 40 kooperatif ve Tarım Bakanlığı'na bağlı 18 kooperatif ile 58’e ulaştı. Kadınların başarısını desteklemek için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

Yıldırım'da Üreten Kadınlar Paneli (5)

Başarı Hikayeleri İlham Kaynağı Oldu

Panelde söz alan Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahinur Özkaya Makar, kadınların birlikte çalışarak büyük başarılar elde ettiğini belirtti. “Birlikte iş yapmayı ve kol kola ilerlemeyi öğrendik. Kadınlar, kendilerine yol açıldığında sadece sahneyi değil tüm dünyayı aydınlatacak cesarete sahiptir” dedi.

Çağdaş Bölme Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Demir ise 25 yaşında eşinin vefatıyla iş hayatına atıldığını anlatarak, “Şirketimizi ayakta tutarak eşimin hayallerini gerçekleştirmeye çalıştım. Kadınlar isterse başaramayacakları hiçbir şey yok” diye konuştu.

Yıldırım'da Üreten Kadınlar Paneli (1)

Etkinlik, Asırlık Dokunuşlar Defilesi ile Son Buldu

Organizasyon kapsamında Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Asırlık Dokunuşlar Anadolu Kadınları Defilesi” düzenlendi. Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu defile, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Kaynak: İHA