02 Ağustos 2024 – ÖSYM, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süresini uzattığını açıkladı. Adayların tercih işlemlerini tamamlamaları için verilen süre 4 Ağustos 2024 saat 23.59’a kadar uzatıldı.

ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 06 Şubat 2023 tarihinde aldığı karara atıfta bulunuldu. Bu karar gereğince, depremden etkilenen illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmeleri sağlandı. İlgili adayların kontenjan durumları güncellenerek, YKS tercih süresi uzatıldı.

Yks Tercih Süresine Ekstra Zaman Ösym'den Uzatma Kararı!-1

Açıklamada, "2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır" denildi. Uzatma kararı, depremzede adayların daha fazla zaman tanınarak tercih işlemlerini yapabilmeleri ve hak ettikleri kontenjanlardan yararlanabilmeleri amacıyla alındı.

Adaylar, tercihlerini https://osym.gov.tr adresi üzerinden güncelleyebilir veya yeni tercihler yapabilirler. Bu ek süre, adayların en uygun üniversite ve programları seçmelerine olanak tanıyacak ve süreçten daha iyi faydalanmalarına yardımcı olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi