Eğitim

YÖK Başkanı açıkladı: 10 yeni bölüm yer alacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK'ün yapay zeka alanında yeni bir döneme daha girmeye hazırlanıyor ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı...

Abone Ol

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK'ün yapay zeka alanında yeni bir döneme daha girmeye hazırlanıyor ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme kılavuzunda "bilişim teknolojileri" ve "yapay zeka" odaklı 10' yeni programın ilan edileceğini duyurdu.

Özvar, yapay zeka uygulamaları üniversitelerin eğitim, araştırma, geliştirme ve sosyal hizmet faaliyetlerinde daha çok etkili olacağını söyledi.

Yapay zeka konusunda etik bir çerçeve oluşturmak için "yapay zeka üzerine akademik etik yönetmeliği" üzerinde çalıştıklarını söyleyen Özvar, bu yönetmelikle ilgili üniversitelerin yapay zeka uzmanları ve hukukçularıyla bir araya gelerek akademik etik programını açıklayacaklarını bildirdi.

Öğrencilere yönelik olarak bilişim ve yapay zeka ağırlıklı olan programları muhakkak tercih etmelerini tavsiye eden Özvar, gelecek yıl ve sonraki yıllarda yapay zeka ve bilişim teknolojilerine dair yeni lisans, ön lisans ve lisansüstü programlarının açılacağını duyurdu. 

2024 yılından itibaren, 10' bilişim teknolojileri ve yapay zeka programının ilan edilerek YKS kılavuzunda yer alacağını belirtti.

Yapay zeka ve bilişim teknolojilerinin yanı sıra iletişimin de daha çok önem kazanacağını vurgulayan Özvar, program güncellemeleriyle birlikte bütün alanlarda bilişim ve yapay zeka temelli derslere ağırlık verileceğini ifade etti. 

Üniversite programlarını güncelleyerek istihdam odaklı bir anlayışı benimsemeyi hedeflediklerini dile getiren Özvar, bu sayede öğrencilerin daha hızlı istihdama katılmasını ve yüksek gelirli iş bulmalarını hedeflediklerini iletti.

Geçen yıl "web tasarımı ve kodlama" programıyla yapılan denemenin başarılı olduğunu ve kontenjanların yüzde 100 doluluğa ulaştığını açıklayan Özvar, bu başarıdan sonra yapay zeka ile alakalı programların açılışını genişleteceklerini ve detaylı bilgiyi kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57