Zafer Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı, Eymir Köyü’nde yapılan maden arama çalışmalarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Parti tarafından yapılan açıklamada, “Mevcut hükümet döneminde 380 binden fazla maden ruhsatı verildi. Bu ruhsatların büyük çoğunluğu yabancı sermayeli şirketlere ait. Maden arama çalışmalarının devamında bölgenin havası, suyu ve toprağı kirlenecek, halkın sağlığı ciddi şekilde zarar görecektir. Erzincan İliç'te yaşanan siyanür havuz faciası, bu tehlikelerin en somut örneğidir” denildi.

Zafer Partisi, maden arama çalışmalarının çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilerini vurguladı. Açıklamada, “Eymir ve Sülüklügöl mahalleleri başta olmak üzere, bölgede benzer bir facianın yaşanmaması için konunun yakın takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı. Erzincan İliç'te yaşanan siyanür havuz faciası hatırlatılarak, halkın sağlığının tehlikede olduğu belirtildi.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 09.32.33 (1) Gencgazete

Ümit Özdağ'ın Uyarıları

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın, Erzincan İliç'teki heyelan tehlikesine dikkat çekmek için bölgeye giderek uyarılarda bulunduğu hatırlatıldı. Zafer Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, benzer bir tehlikenin İnegöl'de yaşanmaması için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. “Maden arama çalışmalarının yakından takipçisi olacağız ve çevremizi korumak için elimizden geleni yapacağız” denildi.

Ayrıca, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın açıklamasında "Orada gösteri yapanlar dışarıdan gelenlerdir" şeklindeki ifadesine Zafer Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı'ndan, "Tepki dışardan değil içeriden geldi" cevabı geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ