KİMLİKLERİNE KAVUŞUYORLAR

İnegöl'deki bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinin ardından konuşan Dernek Başkanı Mehmet Taş;

"Bizler bugüne kadar hep sorun ve sıkıntılarımız anlatırdık. Bir toplantı ortamı oluşturduğumuzda, bir siyasi büyüğümüzü gördüğümüzde hemen yanında vatandaşlık, çalışma izni ve sağlık sorunlarını dile getirme ihtiyacı hissederdik.

Çok şükür dile getire getire, isteye isteye sonuca ulaştırdık. Vatandaşlık konusunda İnegöl'de 8 bin insanımız kimliğine kavuşuyor."

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

"Bunların başvuruları bir yandan devam ederken, bir yandan da halkımızın ay yıldızlı Türk kimlikleri gelmeye başladı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bugüne kadar bizlere her türlü desteği veren eski İç İşleri Bakanımız Efkan Ala'ya da çok teşekkür ediyoruz.

Hangi sorunumuzla ilgili arasak, kesinlikle yanımızda yer almıştır, çözüm odaklı çalışmıştır. Sağlık sorunlarımızı çözme adına bizlere yardımcı oldu ve genel sağlık sigortası kapsamına alınmamızı sağladı."

GENEL SAĞLIK SİGORTASINDA FAYDALANMA İMKANI

"Şuan 60 lira ödeyen tüm Ahıskalılar genel sağlık sigortasında faydalanacaktır. Bundan sonra da çözülecek sorunlarımız var. Denklikle alakalı sorunlarımız var. Mühendislerimiz, öğretmenlerimiz var.

Uzun süreli oturma izniyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Seçimlerden sonra eski İç İşleri Bakanımız Efkan Ala'yla daha sık görüşeceğiz. Halkımızın sorunları için sizin kapınızı çok daha fazla aşındıracağız" dedi.

HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise: "Şehrimizde 81 vilayetin tamamından, Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli'den gelmiş buralarda mukim olmuş hemşerilerimizle huzur içinde yaşıyoruz.

Rabbim huzurumuzu bozmasın. Çünkü en fazla ihtiyacımızın olduğu ve en önemli gündem maddemizin bu olduğunu düşünüyorum. Önümüzde seçimler var. Gayet güzel bir şekilde herkes seçim kampanyasını yürütüyor."

BİRLİK VE BERABERLİK DUASI

"Herkes projelerini, hayallerini anlatıyor. Beraberinde kol kola, omuz omuza şehrimizde güzellikler içinde yaşıyoruz. Bu Ramazanın maneviyatı, bu ruhu istiyorum ki, tüm İslam coğrafyasına da tecelli etsin.

Orada zor durumda olan, zulüm altında olan tüm kardeşlerimizde inşallah bizler gibi huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşasın diyoruz. Ben bu organizasyonu yapan başta Mehmet başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HER PROBLEMİNİZDE YANINIZDA OLACAĞIZ

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da yaptığı konuşmada;

"Allah'ın izniyle Türkiye bugünlere geldi ve sizlerin birçok problemi çözüldü. Bundan sonra da bilin ki, her probleminizde yanınızda olacağız. Ama sadece problemleri çözmek için yanınızda olmayacağız, aynı zamanda problemlerle karşılaşmamanız için yapılması gerekenleri yapma konusunda da birlikte olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' vurgusu

Sizlerin bir kardeşi, evladı olarak sizin çocuklarınızın daha güzel günlerde yaşaması için elimizden ne geliyorsa sadece biz olarak değil, Türkiye olarak bunu yapacağız."

İSTİKRAR SÜRECEK

"Merak etmeyin, rahat olun. Türkiye gerçekten bölgesinde, İslam dünyasında parlayan bir yıldız gibi ama bu yıldızı parlatan şey sizin iradeniz. Bizim petrol kuyularımız yok. Bizim sandığımız var.

Farklı projelerimiz olacaktır. Ama bunların uygulanmasında ortaya çıkan sinerjiyi birlikte sağlıyoruz. O bakımdan bizim bu siyasal istikrarın Türkiye'ye neler kazandırdığını tekraren söylememize gerek bile yok."

DAHA İYİ OLACAĞIZ

"Ne zaman bunu yakaladıysak, Türkiye gerçekten tarih yazdı ve geleceğe emin adımlarla yürüdü. Şimdi yeni bir dönemdeyiz. Ve sandık sizin önünüzde.

Ben Türkiye'nin geleceğini daha da iyi günlere taşıyacak kararın sandıktan çıkacağını biliyorum. Milletimize sonsuz bir biçimde güveniyorum. Ve 81 milyonun daha huzurlu olması için hepimizin elinden geleni yapması gerekliliğine inanıyorum" şeklinde konuştu.