Doğubayazıt'ta görevlendirilen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cuma akşamı İnegöl'e döndü.

Şevki Yılmaz'ın '20.yılında 28 Şubat' konulu konferansının bir bölümüne de katılan Başkan Aktaş, Doğubayazıt ile ilgili izlenimlerini gazetemizle paylaştı.

35 BELEDİYE BAŞKANI GÖREVLENDİRİLDİ

Alinur Aktaş; "60 civarında şehirde belediyeler kayyuma devredildi. Bu belediyelerde görev yapan 50 belediye başkanı şu an tutuklu. Yerlerine de kayyım atandı. Bu kayyımların bir kısmı Vali, Vali Yardımcısı, ilçelerde de kaymakam.

Bu konuyla ilgili 35 civarında Belediye Başkanı görevlendirildi. Bu görevlendirme AK Parti Genel Merkezi'nden yapıldı ama İçişleri Bakanlığı'nın oluruyla oldu.

Kanun hükmünde kararname ile de meclis kararı olmaksızın belediyelerin oralara destek olmasının yolu da açıldı.

Amaç sadece park, yol yapmak değil. Orada belediyedeki ekonomik yapıyı düzeltmek, belediyeciliği ortaya koymak" dedi.

YILDIRIM BELEDİYE, ERUH'TA

Görevlendirilen Belediye Başkanlarının 2 ve 3.dönemi olan belediye başkanı olduğunu aktaran Aktaş;

"Bursa'dan da benimle birlikte Yıldırım Belediye Başkanımız görevlendirildi. O da Eruh ilçesinde görev yapıyor. Doğubayazıt merkezi 80 bin, köyleriyle birlikte 121 bin nüfusa sahip bir ilçe.

4 dönemdir BDP, HDP çizgisinde yönetiliyor. Son genel seçimde % 86 oy aldılar. AK Parti ise %11 oy almış" diye konuştu.

YOLLAR REZİL DURUMDA

İlçenin altyapısının %60'ının tamamlandığını kaydeden Başkan Aktaş;

"Onların da %90'ının AB'den, %10'unu Çevre Bakanlığı'ndan yardımla yapmışlar. Yollar rezil durumda. Çamur içerisinde. Çöpler toplanmıyor. Çöp konteynırları berbat. 80 bin nüfusu var ve 450 personel çalıştırıyor.

Bizim 255 bin nüfusumuz var, 3 katı durumundayız. 750 personelimiz var. İller Bankası payları fena değil ama hiçbir hizmet yok. Tahsilat çok düşük. Bizden halkın ciddi talepleri ve istekleri var. Sempati duyuyorlar ve bizleri biliyorlar.

İNEGÖL'Ü TANIYORLAR

İnegöl'ü tanıyorlar. Doğubayazıt özel bir yer. Bu şehir, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani´si, Urartu Kalesi, Meteor Çukuru gibi daha birçok tarihi ve kültürel değere sahip. Buraların tanıtımı, turist çekme adına da çalışmalar yapmalıyız. Halkımızın yanımızda olduğunu görüyorum. İlgileri ve alakaları yüksek, beklentileri çok yüksek...

Biz Mali İşler Müdürümüzü götürdük. Sıkıntılı mevzular var, onların da çözümünü sağlayacağız. Bu proje 2019'u görür diye düşünüyorum. Doğru bir proje. Genel anlamda olumlu. Çok beklentiler var. Biz muhtarlarımızla gideceğiz.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı istifa etti İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı istifa etti

Oradaki muhtarları burada misafir edeceğiz. Öğrencilerden buraya gezi düzenleyeceğiz. Orayla ilişkilerimizi her daim üst düzeyde tutacağız" ifadelerini konuştu.

AYDA 1 GİDECEĞİM

Pazartesi (bugün) Temizlik İşleri ile Veteriner Müdürü'nün Doğubayazıt'a gideceğini belirten Aktaş, şöyle devam etti:

"Orada çöple ilgili sorunlarımız var. 500 konteynır yollayacağız. Otobüs durakları koyacağız. Bir miktar harcama da yapacağız. İller Bankası'nın gönderdiği paralar fena değil ama yatırım yok, hizmet yok. Belediyenin tahsilatı yok.

14 madde çıkartıldı Genel Merkez tarafından. O doğrultuda çalışmalarımızı yapacağız. . Referanduma kadar 2 haftada bir, seçimden sonra ayda bir oraya gideceğiz"

YENİ HAL BİNASI YAPACAĞIZ

"Esnafları ziyaret ettik. Hal binası var. Harap içinde, yenisini yapmayı planlıyoruz. Herkesin kullandığı bir cadde var ama çamur içinde, pislik içinde. Onu düzenlemeliyiz, temiz hale getirmeliyiz. Okulları da gezeceğiz. Onlar için de neler yapabiliriz onu konuşacağız"