İşte Yağ Yakmanın 3 Altın Kuralı : Canan Karatay’dan Diyet Gerektirmeyen Zayıflama Sırları! İşte Yağ Yakmanın 3 Altın Kuralı : Canan Karatay’dan Diyet Gerektirmeyen Zayıflama Sırları!
1997 yılında İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Diyaliz Ünitesinin cihazları yenilendi. Yıllık yaklaşık 6 bin seansın yapıldığı diyaliz ünitesinde bulunan 12 cihazdan 8'i Sağlık Bakanlığının destekleriyle yenilendi. Yenilenen cihazların toplam maliyetinin ise yaklaşık 100 bin Euro olduğu açıklandı.
17 YIL SONRA CİHAZ DEĞİŞİMİ
İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Hayrettin Göçmen: Hastane içerisinde hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi. İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Diyaliz Ünitesinin 1997 yılında hizmet vermeye başladığını anımsatan Göçmen: Diyaliz ünitesinde yaklaşık 17 yıldır kullanılan cihazlardan 8'ini Bakanlığın destekleriyle yenilediklerini açıkladı.
8 CİHAZ YENİLENDİ
Diyaliz Ünitesinin sorumlu hekimi Dr. Halil Sözmen ise: "Diyaliz ünitemiz 1997 yılından itibaren İnegöl halkına hizmet veriyor. Bu zaman diliminde binlerce vatandaşa diyaliz hizmeti verildi. Ünitemizde toplam 13 cihazımız var. Bunların 11'i diyaliz ünitemizde 2'si ise yoğun bakım hizmetinde bulunuyor. Bunların içerisinde 30 bin saat hizmet vererek, ömrünü tamamlayan 8 cihazımı yeniledik. Ünitemiz günlük olarak tam kapasiteyle 2 seans olarak çalışıyor. Hemen hemen hiç boş yerimiz olmuyor. Dışarıdan gelen hastalarla seanslarımızı 3'e çıkarıyoruz" diye konuştu.
YILLIK 6 BİN SEANS
Diyaliz ünitesinin yıllık 6 bin seans yaptığını bildiren Dr. Halil Sözmen: "Bu sene bu seans sayısını geçeceğimizi düşünüyorum. Yeni yapılacak hastaneye bu hizmet taşınacak. Şuanda makine açısından bir sıkıntımız yok. Bursa'daki devlet hastaneleri içerisinde en faal diyaliz merkezileri içerisindeyiz. 8 tane cihazın yenilenmesi ile hizmet kalitemiz arttı. Son model olan makinelerimizin tanesi 14 bin Euro civarında. 8 makinenin toplam maliyeti ise 100 bin Euro'yu geçti" dedi.
EVLERE SERVİS HİZMETİ
Dr. Halil Sözmen ayrıca diyaliz ünitesinde tedavi gören hastaların evlerinden servisle alındığını ve tedavilerinin ardından yine servisle evlerine kadar götürüldüğünü sözlerine ekledi.
.