DAVA İSTANBUL'DA
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı dava sürüyor. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden dünkü duruşmada toplam 7 sanığın daha savunması alındı.
HABER SİTESİ YÖNETMEKLE SUÇLANIYOR
Savunması alınan ve İnegöl'de öğretmenlik yapmış tutuklu sanıklardan Davut Aydın, 7 yılda sadece bir kez gittiği Van'da yerel haber sitesini yönetmekle suçlandığını kaydederek; "Merkürhaber'in ziyaret sırası gerilerdedir. Van'daki etkisi çok azdır ve ulusal etkisi hiç yoktur. Sosyal medya etkisi de çok zayıftır. '16 Şubat 2014'te bu sitede haber yayınlandı ve Fuatavni patladı gitti' yaklaşımı doğru değildir." dedi.
İNEGÖL'DE ÖĞRETMENİM
Aydın, "Ben İnegöl'ün köyünde öğretmenlik yapan bir kişiyim. Bu duruşmada salonundaki kimse tanımaz beni. Kamburluk olarak bilinen ileri derecede skolyoz hastasıyım. Felç riskim var. Artık 'fuatavni' ismini duymak istemiyorum. Öğrencilerimi özledim. Aşırı kilo kaybım var. Daha fazla kalori almam, özel beslenmem gerekiyor. Cezaevi şartlarında mümkün değil. Tahliye edilmek istiyorum." diye konuştu.