İnegöl Fuarcılık Organizasyonu (İFOR) tarafından Uluslararası Fuar Merkezi"nde, özellikle yurt dışından gelen sektör yetkililerine yönelik düzenlenen MODEF EXPO Mobilya Fuarı"nın 6."sı, törenle ziyaretçilerin izlenimine açıldı.

İnegöl Mobilyası Bir Dünya Markasıdır sloganıyla ve Türkiye"nin Mobilya Başkenti hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında, bu sene genelde 26."sı, özelde ise 6.sı düzenlenen MODEF EXPO Mobilya Fuarı, 145 firmanın katılımı ile İnegölde kapılarını dünyaya açtı. Fuarın açılış konuşmasını yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, fuarın uzun uğraşlar sonucu hazırlandığını, her fuara yepyeni konseptle çıktıklarını ifade etti.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl da 26 Modef fuarının açılışının tamamında bulunduğunu ifade ederek: "Her fuarın, diğerinden daha güzel olduğunu gördüm. Üreticilerimiz bu işe hayallerinin yanı sıra gönlünü koyuyor. Ardından başarı geliyor. 1 milyarlık dolarlık dış ticaretimizle övünüyoruz. Dış ticarette mobilyada ikinci sırada yer alıyoruz. Bu yeter mi yetmez. Cumhuriyetin 10 0üncü yılında İnegöl"ü mobilyanın başkenti yapacağız. 2023 yılında ihracatımızı 1 milyon dolar yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefler, İnegöl mobilyacısının geçmişte yaptıklarının teminatıdır. 100üncü yılda bu hedefe ulaşacağız. Bu başarı halkalarına bir yenisini daha ilave ediyoruz. Alman firması TÜV Rheinland mobilya laboratuarının açılışını da gerçekleştireceğiz. İnegöl"de böyle bir firmanın olması büyük bir başarıdır. Bu sertifika, İnegöl mobilyacısının kaliteli olduğunun tescili olacaktır." diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı ve İFOR Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin her geçen gün kendini geliştirdiğini belirterek, belirlenen hedefler doğrutusunda çalıştıklarını söyledi. Mobilyası, Oylat Kaplıcaları, ay çekirdeği, köftesi ve tarımıyla gelişen, il gibi ilçe olduklarını vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu: "İnegölde 383 ihracatçı firma bulunuyor. 600 milyon dolar ihracatımız, 1 milyar dolar ticaret hacmimiz var. 3 bin dönümlük 1. Organize Sanayi Bölgesi çalışıyor. 24 saat aralıksız çalışma var. 2. Organizee Sanayi Bölgesinde çalışmalar sürüyor. Yıl sonunda 10 fabrikanın bacasının tüttüğünü göreceğiz. 2 bin civarında mobilya üreticimiz var. Türkiye ve dünyanın mobilya ihtiyacını karşılayan önemli ilçeyiz. Bir asırlık tecrübemiz var mobilyada. Güçlü yan sanayimiz var. Stratejik konumda bulunuyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlere ulaşımımız kolay. Türkiyenin ve dünyanın her noktasına mobilya gönderecek alt yapıya sahibiz. İnegöl mobilyasının özgün tasarımlarıyla her gün ön plana çıktığını dile getiren Aktaş, hammaddeye ulaşımın kolaylığının İnegöl mobilyacısı için avanta olduğunu söyledi.

2023TE 3 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET HEDEFİ

Bugün 142 firmanın yeni tasarım ürünlerini sergilediği fuarın açılacağını anlatan Aktaş, şunları kaydetti: Geçen yıl fuara 1200 civarında yabancı misafir geldi. Bu yıl hedefimiz 2 bin ziyaretçi. Toplam 100 bin davetiye dağıttık. Toplamda 30 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Ar-Ge çalışmalarıyla yeni tasarımlar geliştiriyoruz. TÜVRheinland 140 yıllık geçmişi olan kuruluş. Sertifikaları dünyada geçerli. Dünyada 8 ayrı noktada mobilya test laboratuvarları var. Dokuzuncusu Türkiyede, İnegölde açılıyor. 25 farklı test yapılacak. Firmalara standart kazandıracak, kalitelerini ve rekabeti artıracak. Laboratuvar ile İnegöl mobilyasının ciddi kazanımları olacak. Arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamızda destek sağlayacak. Aktaş, laboratuvar için 2 milyon avroluk yatırım yapıldığını belirterek, Kazancının ne kadar büyük olduğuna hep birlikte şahit olacağız. 2023 yılında 1 milyar dolar mobilya ihracatı ve 3 milyar dolar dış ticaret hacmini hedefliyoruz. Bu rakama ulaşacağımıza inancımız tamdır dedi.

TÜVRheinland Üst Yöneticisi Manfred Bayerlein, TÜVRheinland Türkiye Mobilya Test Laboratuvarının İnegöl Belediyesi ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, 2 milyon avroluk yatırımla kurulduğunu söyledi. Almanyanın Köln şehrinde kurulan firmalarının merkezinin halen bu kentte olduğunu dile getiren Bayerlein, firmalarının misyonunda 140 yıldır aslında hiçbir değişiklik yaşanmadığını, bağımsız uzman olarak kalite ve güvenlik için çalıştıklarını söyledi. Hem kalite ve güvenlik standartlarına uymaya hem de müşteri beklentilerini karşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Bayerlein, bütün sektörlerde kalite ve güvenlik işi yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Şirketin 62 ülkede 16 bin çalışının bulunduğunu belirten Bayerlein, mobilya testlerinde lider olduklarını anlattı. Türkiyede ilk bağımsız mobilya test laboratuarını açtıklarını dile getiren Bayerlein, yabancı gözlemcilere göre gelecekte Türk mobilya sektörünün tekstil ve otomotiv gibi önemli sektörlerin arasında yerini alacağını kaydetti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 150 ülkeye ihracat, 2 bin üretici, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 30u, ihracatının yüzde 15inin arkasında İnegölün bulunduğunu bildirdi. Harput, Bursanın İnegöl ilçesinde, İFOR (İnegöl Fuar Organizasyonları) tarafından düzenlenen Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF EXPO) ile Türkiyenin ilk mobilya test laboratuarı olan TÜV Rheinland Türkiye Mobilya Test Laboratuarının açılışında, her üreticinin malının kaliteli ve iyi olmasını istediğini, üretimiyle övündüğünü söyledi.

MARKA ŞEHİR İNEGÖL

Bir malın iyi olup olmadığının, belli kalite kuruluşlarının testinden geçmesiyle anlaşılacağını ifade eden Harput, şöyle konuştu: İnegöl, birçok alanda adını duyurmayı başarmıştır. İnegöl mobilyacısının geldiği nokta alkışlanmalıdır. 150 ülkeye ihracat, 2 bin üretici, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 30u, ihracatının yüzde 15i İnegöl... Türkiyedeki illerin yarısından fazla potansiyel. İnancın, azmin, gayretin, cesaretin, birlikteliğin, yardımlaşmanın ürünüdür bu başarı, kendilerini kutluyorum. Geleceğin Türkiyesi böyle büyüyecek. Sizler de büyüyeceksiniz. İnegöl, neresinden bakarsanız marka şehir olarak kendini kabul ettirdi.

26 Nisan Güncel Altın Fiyatları 26 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Harput, Almanyanın bu sektördeki başarısının bilindiğini belirterek, TÜVRheinland gibi bir kuruluşla işbirliği yapmak gücümüze güç katacaktır. Birçok ülke, Bursa ve İnegölle işbirliği yapmak istiyor. İnegöl mobilyacısı, kimsenin yapmadığı tanıtımı, reklamı yapıyor dedi. Konuşmaların ardından, Harput, Aktaş ve Bayerlein, kurdeleyi keserek, MODEF EXPO ile Türkiyenin ilk mobilya test laboratuarını açtı.