KULÜP 3 YIL ÖNCE KURULDU

İnegöl'e 3 kilometre uzaklıktaki bin nüfuslu Hocaköy Mahallesi'nin takımı olan Hocaköyspor, 2014 yılında kuruldu. 3 yıldır Bursa 2. Amatör Kümede mücadele eden kulübün kurucu başkanı Azmi Numal, kulübün hem başkanı hem de sporcusu.

20 yıldır futbol oynadığını aktaran 34 yaşındaki kulüp başkanı Azmi Numal, kulüp başkanlığının yanı sıra takımın başarısı için ter döktüğünü söyledi.

KULÜBÜN KURUCU BAŞKANI

İnegöl'de bir bankada özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan 2 çocuk babası Numal,

"11 yaşımdan bu yana lisanslı sporcuyum. Birçok kulüpte futbol oynadım. Şimdi mahallemizin takımı olan ve kurucusu olduğum Hocaköyspor Kulübünde hem başkanlık hem de sporcu olarak görev yapıyorum."

TAKIMIN İLK HOCASI

"Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için kulübü 2014 yılında kurduk. Kulübümüz düşük bütçesi ile 3 yıldır Bursa 2. Amatör Kümede mücadele ediyor.

Öncelikle hedefimiz gençleri oynatmak. Daha çok mahallemizdeki gençleri oynatarak hedefimize ilk sene ulaştık. İlk yılda takımın başında hoca olarak görev yaptım."

"İlk yılın ardından bizden başarılar istenince mecburen dışarıdan oyuncu transfer etmek zorunda kaldık. Birkaç oyuncu transfer ettik. Bu sene mücadele ettiğimiz 2. Amatör Küme 3. Grubu 21 puanla 5'nci bitirdik. Hedeflerimiz doğrultusunda gidiyoruz."

"Hedeflerimize yavaş yavaş ulaşmaya çalışıyoruz. Ben bütün kırsal mahallelerin amatör liglerde mücadele etmesini istiyorum.

2. Amatör kümede oynayan oyuncuların çok para istemesine karşıyım. Futbolu paraya dökmüşler. Kulüpler paralı sporcu yerine genç futbolcuları tercih etsinler" dedi.

3 YILDIR KULÜBÜN LİSANSLI SPORCUSU

3 yıldır başkanlık yaptığı kulüpte futbolcu olarak maçlarda görev aldığını belirten Numal,

"Futbola 11 yaşındaki Osmaniyespor'da başladım. Daha sonra Doğanspor ile Gençlergücü'nde oynadım. Bu kulüplerin bize katkıları çok fazla oldu. Onların sayesinde buralara geldik."

"İçimde halen futbol oynama hevesi var. 3 yıldır kulübün lisanslı sporcusuyum. Hocam görev verdiği sürece kulübümün başarısı için ter döküyorum" diye konuştu.

Tansiyon Yüksek: Fenerbahçe Maçında Gergin Anlar! Ali Koç'un Oğlu Sahada Zor Durumda Kaldı Tansiyon Yüksek: Fenerbahçe Maçında Gergin Anlar! Ali Koç'un Oğlu Sahada Zor Durumda Kaldı

HOCA OLACAK

Kulüp Başkanı Azmi Numal, Teknik Direktör olmak için de eğitim aldığını sözlerine ekledi.