Kahvaltılı basın toplantısında Belediye Başkanı Alper Taban, hayata geçirdikleri 'İnegöl'ün Fikri' ve Fikir Gölü projelerinin tanıtımını yaptı.

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak belediyecilik hizmetlerinde akıllı belediyecilik olgusu ön plana çıktığına dikkati çeken Başkan Taban,

"Artık tek bir tuşla pek çok şeye hükmedebildiğimiz yenidünya düzenine ayak uydurmak, kaynakları doğru ve etkin kullanarak daha hızlı hizmet üretebilmek hedefiyle yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığımız kurumsal değişim ve dönüşüm çalışmalarımızın startını vermiş bulunuyoruz."

ÇÖZÜM MERKEZİ HAYATA GEÇTİ

"Değişim ve dönüşüm kapsamında ilk olarak Çözüm Merkezi projemizi hayata geçirerek 7/24 ulaşılabilir bir hizmet anlayışına geçtik. Akabinde e-MASAM uygulamasını elektronik arşiv sistemiyle iş akışının hızlandırmayı hedefledik. Bugün inegölünfikri.com ve fikir gölü projelerimizi sizlere tanıtmak için buradayız."

AKILLI BELEDİYECİLİK

"Ortak Akıl, teknoloji ve inovasyon kavramlarını birleştirerek kendine yeni bir hizmet prensibi oluşturan İnegöl Belediyesi yeni hizmet binasına geçmeden önce çalışma prensibini günümüz şartlarına uygun olarak yenileyecek ve yeni hizmet binasıyla birlikte 'Akıllı belediyecilikte de Türkiye'nin öncü belediyeleri arasında yer alacak.

'İnegöl'ün Fikri', İnegöl Belediyesi tarafından yürütülen; canlı anket ve sosyal bir oluşum olarak İnegöl'ün nabzını yoklayan bir fikir, tecrübe paylaşım platformudur."

İNTERAKTİF BELEDİYECİLİK

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

"İnteraktif belediyecilik anlayışıyla ilçe halkımızın fikirlerini sorduğumuz ve projelerimizi bu doğrultuda şekillendirdiğimiz İnegöl Belediyesi ile İnegöl'ün düşünürlerini ve icracılarını bir araya getirmeyi amaçladığımız bir platformdur.

Halkımızın fikirlerini önemsiyoruz. İnegöl Belediyesi olarak vatandaşımıza verilen hizmet kalitesini arttırmak ve daha iyi şartlarda hizmet verebilmek hedefiyle halkımıza mikrofon uzatıyoruz."

BEN BAŞKAN OLSAYDIM

"Ortak akıl ilkesi ile hareket eden İnegöl Belediyesi, inegolunfikri.com web sitesindeki; 'Ben başkan olsaydım', 'Hayalimdeki şehir', 'Başkan'a mesaj', 'Güncel konular', 'Sahne senin' gibi kategoriler yer alıyor. Yaşadığımız çevrenin daha iyi olması konusunda fikirleriniz varsa bekliyoruz."

HALKIN FİKRİ ÖNEMLİ

"Vatandaşlarımızın fikirleri Belediyemiz için çok değerlidir. Görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Hayatımızın kolaylaşması, daha iyi olması, şehir hayatında yaşamımızı kolaylaştıracak önerilerinizi bekliyoruz. İnegöllüler, İnegöl'e dair akıllarına gelen fikirleri bu platformda özgürce paylaşabilecekler."

"İnegöllülerin projesi 'İnegöl'ün Fikri' projesi ile hayat bulacak. İnegöl'ü ortak akılla yöneteceğiz. İnegöllü hemşerilerimiz hem kendi gelecekleri hem de İnegöl'ün geleceği için söz sahibi olacaklar" diye konuştu.

PERSONELİN FİKRİ DE ALINIYOR

Hayata geçirdikleri Fikirgölü Projesinden de söz eden Başkan Taban, "Fikir Gölü projemize belediye personelimizin; Belediyecilik Hizmetlerimiz hakkında, projelerimizi hakkında, İnegöl'ümüz hakkında fikirlerini sunabildiği bir projedir.

Belediye hizmetlerine artı bir değer katacak Fikir Gölüne ulaştırılan her türlü proje üst yönetimimiz tarafından değerlendirilecektir. Proje, uygun görüldüğü anda gerekli talimatlar verilerek hayata geçirilecek. Uygulanabilirliği onaylanan projeleri fikir gölüne ulaştıran belediye personeline belirli ödüllerde sunulacak."

ÖDÜL VERİLECEK

"Her senenin sonunda en çok fayda sağlayan proje ya da iyileştirme süreci seçilerek büyük ödül ile ödüllendirilecek ve 'Senenin fikri' seçilecek.

Hayata geçirmiş olduğumuz bu projelerimizde hedefimiz; kentliyle bütünleşen, vatandaşların isteklerini, mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit eden, problem önceliklerini objektif kriterlerle belirleyen, bürokrasiyi azaltarak, çözümlerin üretiminde halkın da katılımını sağlayan; şeffaf, katılımcı, üretken belediyeciliği öne çıkarmaktır" dedi.