Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor
Sağlık sektöründe hizmet verme hayali kuran gençler, İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin yolunu tutuyor. Gençlere garantili iş kapısını aralamak amacıyla 1992 yılında açılan Sağlık Meslek Lisesi, hizmet verdiği 18 dönemde bin 67 öğrenci mezun verdi.
İŞ GARANTİLİ TEK OKUL
Okuldan mezun olan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve hemşireler hastanelerde çalışma imkanı buluyor. Sağlık Meslek Lisesi, tüm okullar içinde hemen hemen iş garantili tek okul olma özelliğini taşıyor. Şuanda 460 öğrencinin eğitim gördüğü Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde bu yıl iki yeni bölüm açıldı.
İKİ YENİ BÖLÜM AÇILDI
Geçtiğimiz yıllarda Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ile Hemşire mezun veren Sağlık Meslek Lisesi gelecek yıllarda Anestezi ve Radyoloji Teknisyeni mezun edecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda ise 102 öğrenci mezun olacak. Bu öğrenciler şuanda İnegöl Devlet Hastanesi başta olmak üzere birçok hastanede staj görüyor.
İNEGÖL'DE 1992 YILINDA KURULDU
2006 yılında Sağlık Meslek Liselerinin Sağlık Bakanlığından, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiğini hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Sağlık Meslek Lisesinin İnegöl'de 1992 yılında kurulduğunu belirtti.
SÜREÇ ŞİPALİ KÖYÜNDE BAŞLADI
Mehmet Baştürk: "1992 yılında Şipali köyünde hizmet vermeye başlayan Sağlık Meslek Lisesi, 2 yıl köyde eğitim verdikten sonra 1994 yılında Çıraklık Eğitim Merkezine taşındı. 2002 yılına kadar burada eğitim öğretime devam eden okulumuz daha sonra merhum hayırsever Salih İbrahim Kırcalı tarafından yaptırılan binaya geçti. 2003 yılından itibaren ise okulumuz İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak İnegöl eğitimine hizmet veriyor" dedi.
"MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ"
İnegöl'de mesleki eğitime önem verdiklerinin altını çizen Mehmet Baştürk: "İnegöl'de Endüstri Meslek Liselerimiz, Kız Meslek Liselerimiz, İmam Hatip Liselerimiz ve Ticaret Meslek Lisemiz büyük yoğunlukla eğitim öğretime devam ediyor. Sağlık Meslek Lisesi, İnegöl'ümüzün en güzel meslek okullarımızdan birisidir. Sağlık Meslek Lisesi İnegöl'de, Bursa'da ve ülke genelinde marka oldu. Bu konuda gayret gösteren öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Okulumuzu yaptıran hayırseverimiz merhum hacı İbrahim amcayı rahmetle anıyorum, mekanı cennet olsun" diye konuştu.
"HASTANELERDE GÖRDÜĞÜMÜZDE MUTLU OLUYORUZ"
1992 yılında açılan Sağlık Meslek Lisesinin İnegöl'deki sağlık camiasında büyük bir rol oynadığının altını çizen Mehmet Baştürk: "İnegöl ve Bursa'da bulunan özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde İnegöl Sağlık Meslek Lisesi mezunu Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve hemşireler görev yapıyor. Bursa'daki hastanelere tedavi amaçlı gittiğimizde İnegöl Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan öğrencileri gördüğümüzde mutlu oluyoruz" dedi.
MEZUN OLAN SAĞLIK PERSONELİ OLUYOR
Okuldan mezun olan öğrencilerin sağlık personeli olduğunu kaydeden Baştürk: "İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan öğrenciler boşta kalmıyor. Okuldan mezun olan öğrencilerimiz sağlık personeli oluyor. Bu öğrencilerimiz Özel Hastanelerde ve Devlet Hastanelerinde çalışıyor. Sağlık Meslek Lisesi sağlıklı bir şekilde eğitim veriyor. İnegöl'ün her köşesinde ve sokağında mutlaka Sağlık Meslek Lisesi mezunu personel olduğunu ifade etmek istiyorum. Buda İnegöl'de Sağlık Meslek lisesinin ne kadar önemli bir yer tuttuğunu gösteriyor" diye konuştu.
.