İnegölspor'da istifası istenen ve önceki gün istifasını veren Asbaşkan Kerim Kurumuş, yaptığı açıklamada; "18 Haziran'da bu işe heyecanla aday olduk ve seçildik. Seçildikten sonra yönetim kurulu toplantısında Asbaşkanlığa getirildim. Yönetim kurulu toplantısının ardından bana Transfer Komitesi Başkanlığı verildi. Ben de bu işi heyecanla gece gündüz demeden layıkıyla yapmaya çalıştım. İlk önce iç transferde kalecimiz Şener, Bilal, Kemal ve Raif ile anlaştım. Dış transferde de Okan ve Ertuğrul ile anlaştım. Bugüne kadar da işimi büyük bir titizlikle, zevkle, heyecanla uğraşarak yaptım" dedi.
KANER İSTİFA ET DEDİ
"Bugün İnegölspor yönetimi olarak Kaymakamımızdan randevu alarak hep beraber gittik" diyen Kurumuş; "Bu ziyaretten döndükten sonra tesislere giderek hocalarımızla istişare halindeydim. Yarın iki tane oyuncu transfer görüşmesiyle ilgili gelecekti. Hocalarımızla istişare halindeyken, Başkanımız Münür Kaner'den telefon geldi. "Belediye Başkanımızdan yarın randevu istedik ama senin yüzünden İnegöl Belediye Başkanımız randevu vermiyor. İstifa et" dedi. Ben de İnegölspor'un zarar görmemesi için istifa ettim" ifadelerini kullandı.
ŞAHSİ MESELEMDİ
Kerim Kurumuş, süreçle ilgili olarak şunları söyledi: "Küçükbaş hayvan beslediğim ve İnegöl Belediyesinin kaldırma talebinde bulunduğu yerle alakalı konuyu zaten daha önce söylemiştim. Bu benim şahsi meselem. İnegölspor'la alakalı bir mesele olmadığını, bugünki çıkan bütün gazetelerde bahsettim. Benim şahsımla ilgilidir. Fakat bugün önemli olan o değil. Ben hocalarımla istişare halindeyken, Başkanım Münir Kaner'in bana telefon etmesiyle "İnegöl Belediye Başkanımızdan randevu talep ettik. Senin yüzünden randevu vermiyor, istifa et" demesi üzerine gereğini yaptım."
BUNU HAK ETMEDİM
"Osman Başkanımla birlikte Transfer Komitesi olarak 15-20 oyuncuyla istişare halindeydik. Yarın da iki oyuncuyu İnegöl'e davet ettik. Anlaşmamız yüzde 99'dı. Fakat gelinen süreçte, bu kadar mücadelenin ardından Belediye Başkanımızın bir delikli kuruş vermem demesine rağmen, Münür Başkanın 'ben ondan icazet almam' demesine rağmen, biz görevimizi layıkıyla yapmaya gayret ettik. Ben hem Transfer Komitesi Başkanı olarak hem de maddi konuda destek almak için çok mücadele ettim, gecemi gündüzüme kattım. Bu kadar mücadelenin sonunda ben bunu hak etmediğimi düşünüyorum. Benimde bir onurum ve gururum var. Bu durumu kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldım."
AKTAŞ'LA SORUNUM YOK
"Randevu vermeme sebebinin ayrıntısını bilmiyorum ama şunu söylüyorum; dün gazetelerde çıkan yazı da Belediye Başkanımızın hiçbir alakasının olmadığını zaten belirttim. Belediye Başkanımıza bunu da ilettim. 'O bizim Belediye Başkanımız, mülki amirimiz. Ona saygı göstermek zorundayız' diye yönetim kurulu toplantılarında bu şekilde dile getirdim. Benim Belediye Başkanı ile şahsi husumetim yoktur"
ÇİLEK OYUNCULAR ALACAKTIK
"İnegölspor olarak zaten zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Ben gecemi gündüzüme katarak, futbol aşığı bir insan olarak elimi taşın altına koydum. Orhaniyespor'da 9 yıllık başkanlığımda da gece gündüz çalışarak Orhaniyespor'u üç sene arka arkaya şampiyon yapmıştım. Bu sene İnegölspor'da şampiyonluktan hiç bahsetmedik ama iyi oyuncular alarak, kendi futbol tecrübelerimi kullanarak, hocalarımla istişare ederek, hocalarımızın istediği doğrultuda oyuncularla görüşerek kalecimiz Şener, Kemal, Bilal, Raif, dış transferde Okan ve Ertuğrul ile anlaştık. Yarın da iki tane özel oyuncuyla görüşecektim. Bunlar çilek denilebilecek oyunculardı ancak bugün böyle bir süreç yaşandı. İnegölspor'a zarar gelmemesi için görevimden istifa ettim."

İnegöl Kafkasspor Play-Off'a Penaltılarda Veda Etti! İnegöl Kafkasspor Play-Off'a Penaltılarda Veda Etti!