Turhan Şahin yazdı

MUSTAFA ORAL (CİVANİ): Halk Ozanı, şiirlerini Civani mahlasıyla yazdı. 1943 yılında Artvin-Şavşat Kocabey Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu, değişik işlerde çalıştı. Şiiri ve aşıklık geleneğini çocuk yaşta öğrenmeye çalıştı. Belirli bir ustası yoktur, özellikle Aşık Efkari’den etkilenmiştir. Askerden sonra 1965 yılında İnegöl’e taşındı. İnegölde’de şiir yazmaya devam etti. Birçok gazete ve dergide şiirleri yer almışsa da İnegöl Yıldırım Gazetesi’nde yıllarca şiirleri ile yer aldı. Bin’in üzerinde yazılmış şiiri ve Ulusal düzeydeki yarışmalarda birincilikler almış şiirleri vardır. 1987 yılında Uludağ Maden İşletmelerinde 17 yıl çalışarak emekli oldu. Şiir yazmayı sürdürdü. İnegöl Belediyesi sosyal sorumluluk anlayışı ile Mustafa Oral’ın şiirlerinden bir şiir kitabını Şubat 2015 tarihinde yayımladı. Şiirleri GençGazete’de yayınlanmaktadır. Kitap : Uludağ’dan Esintiler (2015)

SADULLAH ORGAN: Gazeteci, cemiyet adamı. Makedonya Kumanova 1958 yılı doğumludur. 1959 yılında ülkemize İnegöl’e göç ettiler. Dündar ilkokulu mezunu olup ortaokulu dışarıdan bitirmiştir. 1975 yılında Bursa Hakimiyet Gazetesi İnegöl Muhabirliği ile gazeteciliğe adım attı. Bununla birlikte farklı dönemlerde Milliyet, Hürriyet, Doğan Haber Ajansı İnegöl Temsilciliği görevlerinde bulundu. 1 Kasım 2003’ten itibaren Sürekli Basın Kartı sahibidir. 1989 yılından itibaren Olay gazetesi, 1994 yılından itibaren TRT İnegöl temsilciliği yaptı. Yıldırım Gazetesinde yıllarca köşe yazıları yazdı Kanal 16 da spor programları yaptı. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)Güney Marmara Şubesi, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (AGSD) ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ne üyedir. 2004 yılından itibaren Türkiye Spor Yazarları Derneği İnegöl Temsilciliği görevini sürdürüyor. Uzun süre İnegöl Gazeteciler Derneği Yönetim Kurullarında görev yaptı. 1984 yılı İnegöl Altıeylül Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesidir.  1984 yılında Kurucu yönetici olduğu İnegöl  Halk Eğitim Merkezi Koruma Derneği’nde 20 yılı aşkın görev yaptı. 30 Mayıs 1996 tarihinde Ek Bina yaptırdıkları için Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından yönetim kurulu adına plaketle ödüllendirildi. 2004 yılında İnegöl Rotary Kulüp tarafından, 2005 yılında ise MÜSİAD tarafından İnegöl’de Yılın Gazetecisi seçildi. 1998 yılı İnegöl Öğretmenevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Yönetici, Okul Aile Birlikleri Dayanışma ve Kültür Derneği Kurucu Yönetici (2001)  İshakpaşa Halk Kütüphanesi Derneği Yönetici, İnegöl Ticaret Lisesi Koruma Derneği (2002) görevlerinde bulundu. 2009 yılı Kent Konseyi Üyeliği yaptı. 1993 yılında kuruluşundan itibaren İnegöl Eğitim ve Öğretim Hizmetlerini Destekleme Derneği’nde faaliyetini sürdürmektedir. İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

MEHMET OYAN: Yazar, İmam-Hatip. 1954 İnegöl doğumlu. İlkokulu Sinanbey İlkokulunda okudu. İmam Hatip Lisesi eğitimini Bursa ve Ankara’da yaptı. İnegöl’de imamlık yaparken Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine devam etti. Alt sınıflardan dersleri olduğu için 12 Eylül döneminde üniversite terk sıfatıyla askere alındı. 1996 yılında aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında din görevlisi olarak Fransa’ya gönderildi. 2003 yılında emekli olana kadar Fransa’da görev yaptı. Emeklilik sonrası uzunca bir süre İnegöl Yıldırım Gazetesi’nde köşe yazıları ile düşüncelerini dile getirdi. Bursa’da yaşıyor. Kitap : Mösyö İmam (2010)