İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, çapraz sorgusu yapılan sanık Öztürk'e Cumhuriyet Başsavcı vekili Fatih Karakuş, "Darbe başarılı olsaydı sizin atama listesinde sıkıyönetim komutanı olacağınız belirtiliyor. Sizce bu durum olağan ve makul mü?" diye sordu.

Bunun üzerine sanık Öztürk, bu söylentilerin doğru olması halinde kendisinin de önceden haberinin olması gerektiğini savunarak, "Ancak beni hiç kimse aramadı. Ben izindeyken onlar toplantı yapıp benim ismimi kullanarak istismarda bulunmuşlar. Sadece benim ismimi değil, Genelkurmay Başkanının da bu işin içinde olduğunu söyleyerek katılım sağlamaya çalışmışlar" dedi.

Sanık Öztürk, Başsavcı vekili Karakuş'un, "Atama listelerini oluşturanların FETÖ'cü olduklarını söylüyorsunuz ancak bunların kim olduklarını söylemiyorsunuz. Kim bu isimler?" sorusuna, "Ben, sınırlı bilgilerimle konuşuyorum. Bildiklerim basına yansıyanlar kadardır" şeklinde yanıt verdi.

KIŞLALARA DÖNÜLMESİ EMRİNİ 1,5 SAAT ÖNCE VERDİM

Öztürk, "O gece 900 kilometre uzaktayım, ben birliklerin derhal kışlalara dönülmesi emrini Cumhurbaşkanının açıklamalarından 1,5 saat önce verdim. Telefonla emir yazdırdım, birlik komutanlarına emir verdim, yetmedi televizyonlara çıktım, bir kez de oradan söyledim, benim yaptığım Ömer Halisdemir'in yaptığının bir diğer şeklidir. Ben bu şekilde müdahale ettim. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizin derinliklerindedir. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

YALAN HABER İDDİASI

Bir avukatın 'İnegöl'de köfte yerken yakalandığı' haberiyle ilgili sorusuna Öztürk, söz konusu haberin gerçek olmadığını savunarak, bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI İNEGÖL'DE YAKALANDI

Darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan, eski korgeneral Erdal Öztürk ait 06 FB 3773 plakalı özel otomobil takibe alındı. Ankara'dan Bursa istikametine seyir halinde olan özel otomobilin İnegöl'e giriş yaptığı tespit edildi.

İnegöl'de bir köftecinin önünde duran özel otomobilden inen Öztürk, eşi ile birlikte öğle yemeği için köfteciye girdi. Yemek yediği sırada sivil polisleri fark eden Öztürk, eşi ile konuştuktan sonra masadan kalkarak arka kapıya yöneldi. Bu sırada arka tarafta bulunan polisleri görünce yeniden masasına oturdu.

Öztürk ve eşi yemek yedikten sonra kalkmak üzere iken, İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve beraberindeki polis ekipleri tarafından oldukça nazik bir şekilde alınarak polis aracına bindirildi. Öztürk, gözaltına alındıktan sonra polis eşliğinde İstanbul'a götürüldü.