Merkez üssü Gemlik Körfezi olan ve aralarında sadece 3 dakika olan iki deprem, Marmara Bölgesi'nde ciddi endişelere yol açtı. Uzmanlar, özellikle Gemlik bölgesinin deprem riski ve gerekli önlemler üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundular.

Uzmanlardan Deprem Açıklamaları

Prof. Dr. Naci Görür'ün Değerlendirmesi

Prof. Dr. Naci Görür, depremin Gemlik Körfezi'nde Kuzey Anadolu Fayı'nın bir parçası olan Zeytinbağı Fayı'nda gerçekleştiğini belirtti ve Gemlik'teki yerleşim alanlarının depreme karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın Uyarısı

"Bu deprem öncüdür. Güney kolun İmralı yakınında beklenen deprem M6.4 büyüklüğünde olabilir. Ancak kuzey kol ile İstanbul'un ilişkisi yoktur." - Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan

Deprem Sonrası Endişeler ve Önlemler

Deprem Riski ve Alınması Gereken Önlemler

Deprem uzmanları, Marmara Bölgesi'nin özellikle Gemlik Körfezi civarında yüksek deprem riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Bölgede yaşayanların ve yetkililerin bu risklere karşı gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor.

Bursa'da sağanak yağışta pazarı sel götürdü Bursa'da sağanak yağışta pazarı sel götürdü

Yerel Halkın Durumu ve Tepkileri

Bu depremler, yerel halk arasında endişe yaratırken, yetkililerin ve yerel yönetimlerin bu tür doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalarının önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Editör: Umut Gökdaş