Değişimi neden bu kadar çok önemsemeliyiz. Çünkü yaşadığımız çağda karlılığın ve sürdürebilirliğin kaynağı usulüne uygun değişimdir. Her zaman dilimi talebi ve arzı kendisi belirler . Bu belirlemeyi yapar iken usullerde buna bağlı olarak değişir. İletişimin hızla artması ile ihtiyaçlar ve öncelik sıralamalarıda hızla değişmişir.

Teknolojik gelişmeler üretim usüllerini de değiştirmiştir. Rekabet alanının çokluğu ve karların azlığı değişim ve gelişimden faydalanmayı zorunlu kılmaktadır.

Gelişen yeni pazarlardan faydalanmak ve hakimiyet kurabilmek için iletişim teknolojilerinden faydalanmak artık zorunludur.

Müşteri bilinçlenmesi ve beklentilerinin değişmesi işletmelerin bütün sistemlerini sorgulayarak yenilenmesini gerektirir. Üretiminde arzında belirleyicisi müşteridir.İşletmelerin bütün değişimlerini bunun üzerine bina etmeleri gerekmektedir.Fakat değişim kısa vadede vizyon ,emek ve organizasyon gerektirdiğinden işletmeler bundan kaçmaktadırlar.

İşletmelerde değişimi yani başarıyı engelleyen sebepleri sayacak olursak öncelikle kısa vadeli düşünme mantığıdır. İşletmelerde yönetim algısından çok patron algısının işliyor olması ve patronlarda yenilikçi düşünen elemanların sistemi bozduğu algısı vardır.Diğer bir sebepte, patronların yenilenme ile kontrolü elden kaçırma korkusudur.

Sistem içerisinde yetkili olanların bazıları kendilerini şirketin üzerine koyarak, değişime ayak uyduramayacaklarından değişime karşı olurlar.

Firmalarda lider eksikliği de bilgi eksikliği gibidir.Değişimin gerçekleşmesine engel olur.

Yaşanan zamanda karlılık ve sürdürebilirlik değişimle ilgilidir. Değişim karlılık kadar yaşamını sürdürmek için de olmazsa olmaz unsurdur.

Tepe yönetimdeki kişiler değişim ihtiyacını doğru zamanda algılamalı , doğru bütçe ve doğru insan sermayesi ile de çözüm üretmelidir.Üst yönetimin asli görevi budur.

Üst yönetim değişim psikolojisini algılamalı ve işletmede olan ve işletmede olmayan diğer muhataplara da algılatmalıdır.

Yöneticilerin görevi işletmelerde günü kurtarmak değildir. İşletmelerin gelecekte de var olmalarını yani işletmelere sürdürülebilir yapı kazandırmaları gerekir. Ticari işletmelerin amacıda kar etmekse , sektörel karlılığı en üst seviyeye çıkarmak ta yöneticilerin sorumluluğundadır

Değişim bir plan işidir. Plansız yapılan değişim zarar verir. Öncelikli olarak bir plan hazırlanmalıdır.Hazırlanan planın bütçesi oluşturmalıdır.Oluşturulan planın işletmelere uyarlanması ile zamanlaması sağlanmalı ve denetim mekanizması kurulmalıdır.

BİR SONRAKİ YAZI OLAN " NASIL BİR DEĞİŞİM PLANI UYGULAMALIYIZ" DA BULUŞMAK DİLEĞİYLE İYİ DEĞİŞİMLER...

.