Temmuz zammı tutarlarının kesinleşmesi sonrası 'Memur maaş farkı ne zaman yatacak, seyyanen zam' ne zaman ödenecek sorusu gündemdeki sıcaklığını giderek artırdı. Memurlara, Yüzde 17,55 oranındaki artış maaşlara yansıtılırken 8.077 TL'lik seyyanen artış ve 14 günlük maaş farkları ek bordro ile ödenecek.

AA PARA

Enflayon farkı ve toplu sözleşme zammı ile beraber memur zammı yüzde 17,55 olarak belirlendi. Buna ilaveten 3,7 memura 8077 TL seyyanen zam verilmesi kararlaştırıldı. Memur emeklisi ise yüzde 7,45 ek zam aldı. Memurlar 15 Temmuz'da yüzde 17,55 zamlı maaşlarını aldı. Şimdi 14 günlük maaş farkı, seyyanen zam ve memur emeklisinin Temmuz maaş farkları ödenecek.

Memurlara yetkili müdürlüklerden gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Personelin 15 Temmuz 2023 tarihli alacağı maaşları yüzde 17,55 oranında zamlı olarak hesaplandı. Seyyanen zam ve 14 günlük maaş farkları ödemeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kamu personeli sistemine yeni maaşları yüklemesi sonrası yapılacaktır."

EMEKLİ-MEMUR MAAŞ FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yaklaşık 16 milyon emekli ve 4 milyon kamu çalışanı için zamlı maaşlar hesaplara yatmaya başladı. Temmuz ayından geçerli olacak olan yeni artışlarda farklar da yatırılıyor.

Hem memur emeklilerine zam farkları hem de memurlar için seyyanen artışlar bu ay içinde hesaplarda olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaş günlerinde yüzde 25 arttırılarak aylıklarını hesaplarında görecek.

Editör: Fırat Çelik