Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Mahkeme kararında, bir kısım şahısların, arama kurtarma çalışmalarını sabote etmek amacıyla yanlış ihbarlarda bulundukları yer aldı. Bu ihbarların bazıları Güran ailesinin fertleri tarafından yapılmış olabilir.

Genc Gazete Narin'e Nasil Kiydilar (6)

Savcılık, şüphelilerin ifadelerini inceliyor

Soruşturma kapsamında, R.A. adlı 15 yaşındaki şahıs, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. R.A, olay günü tarlada çalıştığını, amcasının ise kendisini yalnız bırakmadığını iddia etti. Ancak ifadesi, diğer deliller ve HTS kayıtlarıyla örtüşmedi.

Genc Gazete Narin'e Nasil Kiydilar (2)

R.A, amcasını korumadığı iddiasında bulundu

R.A, ifadesinde amcası Salim Güran’ı korumadığını, onun suçsuz olduğunu öne sürdü. Savcılıkta yaptığı açıklamada, amcasının sadece kıyafet değiştirmek için yanından ayrıldığını söyledi. Olayla ilgili tutuklanan diğer şüpheli, Nevzat Bahtiyar’ı tanımadığını belirtti.

"Ben Salim'i korumuyorum, Salim saat 14.00’ten sonra kıyafet değiştirmek için gitmesi dışında yanımdan ayrılmadı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, suçsuzum."

Genc Gazete Narin'e Nasil Kiydilar (7)

Cinayet soruşturmasında yeni detaylar

Mahkeme kararında, olayın aydınlatılmasını engellemek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunulduğu ortaya çıktı. Jandarma personelinin yanlış yönlendirilmesi için suni ihbarlar yapıldığı, köyde yangın çıkarıldığı ve olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtiliyor. Ayrıca, bazı şahısların küçük bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklinde ihbarda bulunulduğu tespit edildi.

Narin'in Cesedini Dereye Bırakan N.b.'nin, Tutuklu Salim Güran Tarafından 'Tehdit Edildiği' Iddiası

Deliller çelişkilerle dolu

R.A’nın verdiği ifade, amcası Salim Güran'ın ifadeleriyle çelişiyor. Salim Güran, olay günü R.A ile birlikte olduğunu söylerken, tarlada geçirdikleri saatler HTS kayıtlarıyla uyuşmuyor. Savcılık, tüm bu ifadeler ve çelişkiler ışığında soruşturmayı derinleştiriyor.

R.A’nın tutuklanmasına gerekçe olarak, delillerin toplanmamış olması ve kaçma ihtimali gösterildi. Mahkeme, tutuklamanın ölçülü olduğuna ve adli kontrolün yetersiz kalacağına karar verdi.

Diyarbakır Valiliği Narin’e Ait Olduğu Iddia Edilen Kan Izi Başkasına Ait Çıktı

Yanıltıcı ihbarlar dikkatleri başka yöne çekti

Mahkeme kararında ayrıca, arama kurtarma çalışmalarının sabote edilmek istendiği vurgulandı. Jandarmanın yanlış yönlendirilmesi için yapılan ihbarlarda, köyde yaşayan bazı şahısların da parmağı olduğu öne sürülüyor. Bu tür girişimlerin araştırılması devam ediyor.

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma tüm yönleriyle sürüyor. Soruşturmanın henüz tamamlanmamış olması, yeni detayların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Genc Gazete Diyarbakır’da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Kayip Kiz Cocuk (3)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA