Aksaray-Ankara Karayolu'nda yaşanan trajik otobüs kazasında 6 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralandı. Olay, sabah saatlerinde Acıpınar mevkiinde meydana geldi.

Genc Gazete 6 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası (1)-1

Balıkesir Bandırma'dan hareket eden ve Akhisar Seyahat firmasına ait olan 45 HB 0560 plakalı otobüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle bariyerlere çarptı. Bariyerlere çarpan otobüs, yaklaşık 70 metre sürüklendikten sonra şarampole devrildi.

Genc Gazete 6 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası (8)-1

Kazanın sebebi sabah güneşi mi?

Kaza sonrası olay yerine gelen gazetecilere açıklama yapan otobüs şoförü Nurhan Hazer, güneşin gözünü aldığını ve kazanın bu sebepten meydana geldiğini ifade etti. Hazer, "Sabah güneşi gözümü aldı, hafif değdi bariyerlere. Kurtarayım derken şarampole uçtuk," şeklinde konuştu. Hazer, polis ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Genc Gazete 6 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası (7)-1

Soruşturma genişletiliyor

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğünü açıkladı. Olay yeri incelemeleri devam ederken, kazanın detaylarıyla ilgili yeni bulguların gün yüzüne çıkarılması bekleniyor. Kazaya dair teknik incelemeler devam ederken, otobüsün teknik durumu ve şoförün sağlık durumu da inceleniyor.

Genc Gazete 6 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası (5)

Şarampole devrilen otobüsün yolcuları büyük korku yaşadı

Kaza anında otobüste bulunan yolcular, şiddetli çarpışmanın ardından büyük bir panik yaşadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hızla hastaneye sevk ederken, ağır yaralıların tedavileri sürüyor. Şarampole devrilen otobüsten kurtulan bir yolcunun ifadesi ise kazanın korku dolu anlarını ortaya koydu.

Genc Gazete 6 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası (3)

“O an ne olduğunu anlamadık. Bir anda bariyerlere çarptık ve sonrasında savrulduk. Her şey çok hızlı gelişti, insanlar bağırıyordu,” diye belirtti kazadan yaralı kurtulan bir yolcu.

Genc Gazete 6 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası (4)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Genc Gazete 6 Kişinin Öldüğü Otobüs Kazası (2)-2

Kaynak: İHA