Afyonkarahisar'da geçtiğimiz günlerde talihsiz bir olay yaşandı. Yağmurun etkisi altındaki bir rampada, bir otobüs kayarak kontrolden çıktı. Ardından, hemen peşinden gelen bir tır, bu otobüse çarpmış. Kaza sonucunda dört kişi yaralandı.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

Olay, Sandıklı ilçesindeki başağaç rampasında gerçekleşti. Ö.K. yönetimindeki otobüs, rampadan inmeye çalışırken yağışın etkisi altında kaydı. Aynı yönde ilerleyen H.L. yönetimindeki tır, kayan otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi oldukça büyüktü. Otobüs, kazanın etkisiyle bariyerlere çarptıktan sonra durabildi.

Kazada Yaralananlar ve Durumları

Kazada, tır sürücüsü H.L. otobüs muavini H.T. ve otobüste yolcu olarak bulunan S.A. ile F.Ç. yaralandı. Durumu ciddi olan yaralılar, olay yerine hızla ulaşan 112 Acil Servis ambulanslarıyla Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şu anda tüm yaralıların sağlık durumları iyiye gitmekte.

Yolun Ulaşıma Kapanması ve Kaza Sonrası Trafik Durumu

Kaza sonrasında, kara yolunun bir yönü yaklaşık 20 dakika boyunca trafiğe kapalı kaldı. Bu süre zarfında diğer sürücülerin büyük bir paniği vardı. Kazaya karışan otobüsün Eskişehir'den Antalya'ya doğru yolculuk yaptığı öğrenildi.

Olayın Ardından Yapılan İncelemeler

Böyle talihsiz bir olayın ardından jandarma, kaza yerinde detaylı bir inceleme başlattı. Kazanın nasıl meydana geldiği, olası sorumluların kimler olduğu ve benzer kazaların önlenmesi için alınabilecek tedbirler üzerinde duruluyor.

Kaynak: