Ankara’ya seyahat etmeyi planlayan sürücüler için önemli bir uyarı geldi. Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 22-24. kilometreleri arasında asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım, İnegöl-Bursa istikametinden iki yönlü olarak sağlanmaktadır. Bu nedenle yolda trafik yoğunluğu yaşanabilir.

Diğer Yol Çalışmaları ve Trafik Düzenlemeleri

TEM Otoyolu Saray-Çorlu Kavşakları: 125-130. kilometreleri arasındaki üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle Edirne istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım, İstanbul istikametinden gidiş-geliş olarak sağlanıyor. Çalışmalar 7 gün 24 saat devam edecek.

İzmir Çevre Otoyolu Otogar Kavşağı Kesimi: 2-6. kilometreleri arasında orta refüjdeki aydınlatma direklerinin demontaj-montaj çalışması nedeniyle 23:00-05:00 saatleri arasında sol ve orta şeritler trafiğe kapatılacak. Ulaşım, sağ şeritlerden sağlanacak. Çalışmalar 02.10.2024 - 21.10.2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Toprakkale-İskenderun Otoyolu: Serbest Bölge Kavşağı ile Gözeneler Kavşağı arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle Adana istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım, Hatay istikametinden kontrollü olarak sağlanıyor.

Ankara-Niğde Otoyolu Kırşehir Bağlantı Yolu: Ankara ve Niğde istikametlerinde trafik, sağ ve sol şeritlerden kontrollü olarak veriliyor.

Trabzon Maçka Yolu: 23. kilometredeki Yeni Maçka Tüneli'nin Trabzon-Maçka yönündeki tüpünde aydınlatma ve otomasyon sistemi bakım onarım çalışması nedeniyle tünel trafiğe kapatılacak. Ulaşım, servis yolundan sağlanacak.

Samsun-Ankara Yolu: 22-25. kilometreleri arasında (Havza Tüneli) bakım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Burdur-Antalya Yolu: 17-18. kilometreleri arasında yol genişletme çalışmaları yapılıyor. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Ilgaz-Korgun-Çankırı Yolu: 14-16. kilometreleri arasında kavşak ve üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Sürücülere Önemli Uyarılar

Yol çalışması olan bölgelerde seyahat edecek sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, hız limitlerine dikkat etmeleri ve mümkünse alternatif güzergahları kullanmaları öneriliyor. Özellikle gece saatlerinde yapılan çalışmalara karşı dikkatli olunması büyük önem taşıyor.

Planladığınız seyahatlerde olası gecikmeleri önlemek için bu bilgilere göre hareket etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kaynak: kgm.gov.tr