Yaşam

Arabanıza Yanlış Yakıt Koyarsanız Ne Yapmalısınız?

Sabahın köründe uykulu gözlerle benzin istasyonuna daldınız, elinizde kahve, aklınızda toplantı... Tam o sırada yanlış pompayı aldığınızı fark etmediniz ve arabanıza dizel yerine benzin koydunuz. Ya da tam tersi. İşte bir yakıt dolum hatasıyla karşı karşıyasınız! Bu duruma düştüğünüzde ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, hiç endişelenmeyin, adım adım yol göstereceğiz!

Abone Ol

1. Motoru Çalıştırmak Yok!
Arabanın anahtarı cebinizde rahat rahat beklesin. Aracı çalıştırmak, yanlış yakıtın motorun hassas parçalarına ulaşmasına neden olur ve işte o zaman başınız gerçekten derde girebilir! Bu yüzden motoru kesinlikle çalıştırmayın.

2. Durumu Sakin Bir Şekilde Yetkililere Bildirin..
Panikle etrafınıza bakınmanıza gerek yok, bu istasyondaki görevliler için neredeyse her gün yaşanan bir olay. "Yanlış yakıt koydum!" dediğinizde, onlar ne yapacaklarını gayet iyi biliyorlar. Utanmanıza da hiç gerek yok. Böyle durumlar herkesin başına gelebilir!

3. Arabayı İtme Egzersizi
Eğer aracınızı yanlış yakıtla doldurduysanız ve onu hemen istasyonun ortasında bırakamıyorsanız, çalıştırmadan güvenli bir yere çekmek için itmeniz gerekebilir. Evet, belki spor salonuna gitmeyi planlamıyordunuz ama işte size bedava bir itme antrenmanı! Yardımcı olacak birileri varsa, daha da kolay.

4. Profesyonelleri Arayın
Araba çalışmadığı için yardıma ihtiyacınız olacak. Arıza ekiplerini arayın veya sigortanızı devreye sokun. Onlar, yakıt deposunu boşaltıp, doğru yakıtı doldurmak için gereken tüm işlemleri halledeceklerdir. Bu süreç bazen birkaç saat alabilir, ama sonunda aracınızın tekrar yola çıkması mümkün olacak.

5. Sigorta Kapsamı – Yolda Kalmayın!
Yanlış yakıt dolumu, standart sigorta poliçelerinde yer almaz. Ancak aracınıza “Yanlış Yakıt Teminatı” ekleyerek gelecekte olası hatalara karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Bu küçük detay, büyük masrafların önüne geçebilir. Her zaman elinizin altında bir plan B olsun!

Yanlış yakıt koymak pek çok kişinin yaptığı bir hata olabilir, ama bunu bir alışkanlık haline getirmek istemezsiniz! Yakıt dolum sırasında doğru pompayı seçtiğinizden emin olun, hatta bir kez daha kontrol etmekten çekinmeyin.

Arabanızla uzun ve sorunsuz yolculuklar için, doğru yakıtla yola çıkın! Ama bir hata olduysa da, ne yapacağınızı artık biliyorsunuz. O yüzden panik yok, araç hâlâ sizde, yollar ise sonsuz!