Türkiye

Arabası ile yola çıkanlar dikkat! Büyük denetim var

26 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında 2 milyon 823 bin 859 araç denetlendi ve 535 bin 705 araca/sürücüye işlem uygulandı. Denetimler sürecek!

Loading...

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından 2 milyon 823 bin 859 aracın denetlendiğini ve bu denetimlerde 535 bin 705 araca ya da sürücüye çeşitli nedenlerden dolayı işlem yapıldığını açıkladı.

Denetimler kapsamında hız ihlali, çakar lamba kullanımı, periyodik muayene eksiklikleri ve emniyet kemeri gibi birçok kural ihlali tespit edildi.

Hız ihlalleri ve emniyet kemeri kullanımına dikkat çekildi

Denetimler sonucunda özellikle hız ihlali yapan 139 bin 98 sürücüye işlem yapıldığı belirtilirken, emniyet kemeri kullanmayan 34 bin 267 sürücüye de ceza kesildi. Ayrıca, 28 bin 470 aracın periyodik muayenesinin yaptırılmadığı tespit edildi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, ışıklı ya da sesli uyarı işaretlerini yasaya aykırı şekilde kullanan 259 araca da cezai işlem uygulandı.

Sürücü belgesiz araç kullanımı ve sigorta eksiklikleri cezalandırıldı

Denetimlerde, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 2 bin 836 sürücüye işlem yapıldı. Aynı zamanda zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 925 araca da ceza kesildi. Trafik güvenliğini artırmak amacıyla yapılan bu denetimlerde, her bir ihlalin can ve mal güvenliği açısından büyük riskler taşıdığı vurgulandı.

Yaya güvenliği için denetimler sürecek

Bakan Yerlikaya, yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla yaya geçitlerinde denetimlerin artırılacağını vurguladı. Özellikle ışıklı trafik işareti bulunmayan okul ve yaya geçitlerinde sürücülerin hızını düşürmesi ve yayalara öncelik tanıması gerektiğine dikkat çekti. Bu kapsamda, trafikte yaya önceliği konusundaki toplumsal farkındalığın artırılması için hem sürücülere hem de yayalara yönelik denetimlerin süreceği belirtildi.

“Yaya kazalarının en aza indirilmesi ve yayalara karşı toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla denetimlerimiz sürecek.”

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!