Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Altınözü ilçesinde, fay hattının ikiye ayırdığı 33 dönümlük zeytin bahçesinde afetzede çiftçiler, büyük tedirginlik içerisinde zeytin hasadına başladı.

Devasa yarığın tam ortasında kalan bahçede, depremin yarattığı derin çatlaklar ve korku dolu anılar hala çiftçilerin zihninde tazeliğini koruyor.

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (7)

Dev yarık zeytin bahçesini ikiye böldü

Tepehan Mahallesi’nde yer alan 33 dönümlük zeytin bahçesi, deprem sırasında fay hattının kırılması sonucu ortadan ikiye bölündü. Bu yarık, yaklaşık 300 metrelik bir mesafe oluştururken, 200 ağaç yarık içinde kaldı ve kullanılamaz hale geldi. Bahçede hala hasat yapılabilen zeytin ağaçları, bu dev yarığın hemen yanı başında bulunuyor.

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (6)

Afetzede çiftçiler tedirgin ama işlerini bırakmıyor

Halit Sakarcıoğlu, dev yarığın yanında zeytin hasadına devam ettiklerini belirterek yaşadıkları zorlukları dile getirdi. “Geçen yıldan beri korkuyoruz ama işimizi yapmak zorundayız. Zeytin hasadı bu yıl iyi değil, zeytinler yere dökülüyor. Yarığın hemen yanında çalışmak çok korkutucu, ama çocuklarımız için ekmek paramızı kazanmak zorundayız” dedi.

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (5)

Deprem öncesinde tarlalar birleşikti

Nezahat Sakarcıoğlu, depremin öncesinde tarlalarının birleşik olduğunu ifade ederken, patlama seslerinin ardından oluşan dev yarığın hayatlarını nasıl değiştirdiğini anlattı. “Deprem zamanı çok kötüydü, patlama sesleriyle birlikte büyük bir korku yaşadık. Zeytin hasadını yapıyoruz ama burada çalışırken hala tedirginiz” diye konuştu.

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (9)

Yarık her bakışta felaketi hatırlatıyor

Halil Sakarcıoğlu ise yarığın kendilerine sürekli depremi hatırlattığını söyledi. “Bu yarık oluşalı neredeyse iki yıl oldu, ama her baktığımızda o korkunç günü hatırlıyoruz. Hasat zamanı burada çalışmak zor ama başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.

“Bu yarık oluşalı neredeyse 2 yıl oldu ama yarığı görünce o günleri hatırlıyoruz.”

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (10)

Hasat zor geçiyor ama hayat devam ediyor

Dev yarığın çevresinde zeytin hasadını sürdüren çiftçiler, işlerini yaparken tedirginlik yaşamalarına rağmen, geçimlerini sağlamak için mecbur olduklarını belirtiyor. Zeytin hasadı bu yıl erken başlamış olsa da ürünlerin yeterli olmaması ve korku dolu çalışma şartları, çiftçileri daha da zor durumda bırakıyor.

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (4)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (3)

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Genc Gazete Depremin Acı Hatırası Dev Yarığın Ortasında Tedirgin Eden Zeytin Hasadı  (1)

Kaynak: İHA