Yaz Sezonunda Araç Kiralama Dolandırıcılıklarına Dikkat!

Vale Hizmeti Vaatlerine Kanmayın

Yaz sezonuyla birlikte araç kiralamada artış yaşanıyor. Rent a car işletmecisi Murat Demirkul, bu artışı fırsat bilen dolandırıcıların tekrar piyasaya çıktığını belirtti.

Demirkul, dolandırıcıların sıkça kullandığı tekniklere dikkat çekerek, kurumsal firmaların internet sitelerini kopyalayıp küçük harf değişiklikleriyle sahte siteler oluşturduklarını ve sosyal medya üzerinden reklam vererek insanları tuzaklarına düşürdüklerini söyledi.

"Vatandaşlarımızın bu tür böyle bilmediği firmalara ya da merdiven altı firmalar dediğimiz, sahte internet sitelerine itibar etmemeleri gerekiyor. Firmalara yönelmelerini istiyoruz"

Genc Gazete Araç Kiralarken Dolandırılmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler! (4)

Gerçek Olmayan Fiyat Tekliflerine Dikkat

Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da düşük fiyat teklifleri. Demirkul, piyasada 500 ila 600 lira arasında araç bulunmadığını ve bu tür fiyat tekliflerinin dolandırıcılık belirtisi olduğunu vurguladı.

"Şu anda piyasada öyle 500 ila 600 lira arasında falan araç yok. Müşterilerimiz bunlardan da anlayabilir karşı tarafın dolandırıcı olduğunu"

Genc Gazete Araç Kiralarken Dolandırılmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler! (1)

Aracın Bakımlı Olmasına Özen Gösterin

Kiralanan aracın bakımlı olması, hem güvenlik hem de tatilin sorunsuz geçmesi için büyük önem taşıyor. Demirkul, kiralanan aracın lastiklerinin iyi durumda olmasının gerektiğini ve aracın bakımının yapılmış olmasının önemini belirtti. Bu tür önlemler, dolandırıcılık ve mağduriyetlerin önüne geçmek için etkili bir yol olabilir.

"Kiralanan araçların kesinlikle bakımlı olması hem kiralayan için hem müşteriler için önemli."

Genc Gazete Araç Kiralarken Dolandırılmamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler! (3)

Yetkililerden Daha Fazla Tedbir Bekleniyor

Demirkul, dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi için yetkililerden daha sıkı tedbirler alınmasını beklediklerini ifade etti. İnternet dolandırıcılığının yaygınlaşmasıyla birlikte, emniyet güçlerinin bu konuda daha fazla çaba göstermesinin önemli olduğunu vurguladı.

"Devlet büyüklerimizden beklentimiz bu internet siteleri yeni olan bir şey değil, Türkiye genelinde yaygınlaştı dolandırıcılık olayları, biraz daha emniyet güçlerimizden bu konuyla alakalı daha çok üzerine düşmelerini isteriz."

Kaynak: Haber Merkezi