Türkiye'nin bir kısmı sıcak ve nemle boğuşurken, diğer kısmı sellerle mücadele ediyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde sağanak yağış etkili olmasına rağmen sıcaklık ve nem oranı düşmedi. Nem oranının yüzde 99'ları bulduğu İstanbul'da, aşırı nemli havanın bir hafta daha etkisini sürdürmesi bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu.

İstanbul'da Artan Sıcaklıklar ve Nem

İstanbul'da her geçen gün artan sıcaklıklar, vatandaşları olumsuz etkiledi. Sıcaklığa nem de eklenince hissedilen sıcaklık 6-7 derece arttı. İstanbul'da bazı bölgelerde kısa süreli yağışlar bekleniyor. Aşırı nemli hava bir hafta daha sürecek. Bağıl nem akşamları yüzde 99'lara kadar çıkıyor.

Ankara ve Bursa'da Hava Durumu

Ankara'da iki gün daha gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bursa'da şiddetli yağış, bazı ilçelerde su baskınlarına neden olabilir. İstanbul ve Ankara'da sıcaklık 31 derece, Bursa'da ise 33 derece olacak.

Ege ve Akdeniz Bölgesinde Sıcaklıklar

İzmir'in iç kesimlerinde kısa süreli sağanak yağış bekleniyor, hava çok nemli ve bunaltıcı. Sıcaklık 36 derece. Antalya'da da iki gün boyunca bağıl nem çok yüksek olacak, hissedilen sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Ege'de rüzgarlar sert eserken kıyılarda nem artıyor. Manisa, Kütahya tarafında sağanaklar şiddetli olacak. Manisa 38, Denizli 39, Muğla ve Afyon 34, Bodrum 36 derece.

Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde Hava Durumu

Karadeniz genelinde beklenen yağışlar en fazla bölgenin batısında, Bolu-Kastamonu boyunca etkili olacak. Bolu 31, Samsun 30, Zonguldak ve Trabzon 29 derece. Cumartesi de koşullar fazla değişmeyecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da aşırı sıcaklar etkili olacak. Cumartesi günü Şanlıurfa'da sıcaklık 44 dereceye çıkacak. Sıcak çarpması riski en üst seviyede olacak. Yağış sadece Kars çevresinde bekleniyor. Erzurum 30, Malatya 37, Gaziantep 38, Diyarbakır 41, Şanlıurfa 42 derece.

“İstanbul'da her geçen gün artan sıcaklıklar vatandaşları olumsuz etkiledi. Sıcaklığa nem de eklenince hissedilen sıcaklık 6-7 derece arttı.”

Kaynak: ntv.com.tr