Gündem

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Büyük Müjde!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar: B sınıfı ehliyet sahipleri, hangi yeni araç türlerini kullanabilecek ve bu değişiklik ne zaman yürürlüğe girecek?

Abone Ol

Yeni bir düzenlemeye göre, B sınıfı ehliyet sahipleri taksi türü araçların dışında, 125 cc'lik motosikletleri de kullanabilecek. Bu kararla birlikte sürücülere geniş bir araç yelpazesi sunulması ve trafikteki araç çeşitliliğini artırarak trafik yoğunluğunu azaltma hedefleniyor.

Yeni Düzenlemeye Dair Detaylar

Yürürlük Tarihi Ne Zaman?

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yeni yönetmeliğin en geç 2023 yılı sonuna kadar yürürlüğe girmesinin beklendiğini açıkladı.

Ek Eğitim Zorunluluğu Var mı?

Remzi Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik motosikletleri kullanabilmeleri için ek bir direksiyon eğitimi almalarının gerektiğini belirtti. Ancak bu eğitimin bir sınav olmadığı, sadece uygulamalı direksiyon eğitimi şeklinde olacağına dikkat çekti.

“Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak. Eğitimi alan bu kişiler sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek.”