Gıda alışverişinde yeni bir döneme hazır olun. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın son açıklamaları, marketlerdeki etiketleme sistemini kökünden değiştirecek yeni düzenlemeleri müjdeliyor.

Bakan Yumaklı, tüketicilerin daha bilinçli seçimler yapabilmesi için etiketlerdeki yanıltıcı ifadelerin ve görsellerin kaldırılacağını belirtti.

Market Raflarına Yeni Düzenleme Geldi

Bakan Yumaklı, gıda etiketlerinde artık "tadında", "lezzeti", "keyfi" gibi yanıltıcı ifadelerin kullanılmayacağını vurgulayarak, tüketicilerin gerçek içerik hakkında net bilgi sahibi olacağını açıkladı.

Örneğin, içeriğinde sadece çilek aroması bulunan ürünlerde çilek görselinin kullanılmayacağını belirten Yumaklı, bu tür düzenlemelerle tüketici haklarının korunacağını ifade etti.

"Gıdanın adı artık tüketicinin rafta ilk bakışta göreceği yere, aynı punto aynı stil ve karakterde yazılacak."

Genç Gazete Rüyada Bakkal Görmek Market Dini Rüya Tabirleri (2)

Bu sözlerle Bakan Yumaklı, etiketleme standartlarının sadece içerikle sınırlı kalmayacağını, görsel standartlar açısından da yenilikler getirileceğini duyurdu. Gıda etiketlerinde yanıltıcı görsellerin kullanımına izin verilmeyeceği belirtildi.

Genç Gazete Rüyada Bakkal Görmek Market Dini Rüya Tabirleri (5)

Denetimlerde marketlere sıkı takip geliyor

Üretim ve satış noktalarında denetimlerin artırılacağını belirten Yumaklı, 81 ilde görevli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinin sürdürüleceğini vurguladı.

Ekonomi haberleri için TIKLAYINIZ!

Editör: AYHAN BAYRAKTAR