Türkiye genelinde 1 Eylül itibariyle Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde av yasağı sona erdi. Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı ve balık bolluğu yaşandı.

Bu bolluk, Mersin'deki tezgahlara da yansıdı. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, şu an için fiyatlarda yüzde 30-40 oranında düşüş olduğunu, Akdeniz'de av yasağının kalkmasıyla bu oranların yüzde 60-70'e ulaşacağını ifade etti.

Genc Gazete Balık Fiyatlarında Büyük Düşüş (4)

15 Eylül sonrası balık fiyatlarında büyük indirimler bekleniyor

Polat, “Oradan bize palamutlar ve hamsiler gelmeye başladı. Fiyatlar uygun. Şu an 70-100 lira arasında satılan palamut, 15 Eylül'den sonra 50-60 liraya düşecek. Akdeniz'deki av yasağı kalktıktan sonra balık fiyatlarında çok büyük bir indirim bekliyoruz” diye konuştu.

Genc Gazete Balık Fiyatlarında Büyük Düşüş (1)-1

Deniz suyunun sıcaklığı balıkçılığı etkiliyor

Polat, deniz suyunun sıcaklığının Akdeniz’deki balıkçılığı etkilediğini belirtti. Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklık nedeniyle av yasağının 15 Eylül’e kadar uzatıldığını ifade eden Polat, "Gelecek yıllarda yasağın 1 Ekim’e kadar uzatılması konusunda Bakanlık ile görüşüyoruz. Sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak için su sıcaklığı çok önemli bir faktör" dedi.

Genc Gazete Balık Fiyatlarında Büyük Düşüş (2)

Akdeniz balıkçılarının hazırlıkları devam ediyor

Balıkçılar 15 Eylül’de av yasağının kalkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Polat, teknelerin hazırlandığını, ağların yenilendiğini ve balıkçıların "vira bismillah" diyerek denize açılmaya hazırlandığını söyledi. Akdeniz'in balık çeşitliliği açısından zengin olduğunu belirten Polat, “Barbun, çupra, levrek, kalamar ve karides gibi birçok balık türü avlanacak. Bu sezon bol çeşit ve bolluk bekliyoruz” dedi.

"Halkımız balık yesin diye, biz de cüzi karlarla çalışacağız. Bu yıl balık ucuz olacak."

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (10)

Balık fiyatları Eylül, Ekim ve Kasımda düşecek

Adnan Polat, vatandaşları eylül, ekim ve kasım aylarında bolca balık tüketmeye davet etti. Sezonun ilk üç ayında balık fiyatlarının oldukça ucuz olacağını belirten Polat, “Şu an 80-90 liraya satılan palamut, 40-50 liraya düşecek. Sardalya ise 50 liraya kadar inecek. Herkesin bütçesine uygun balık fiyatları olacak. Bolluk ve bereket dolu bir sezon bekliyoruz” dedi.

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (9)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Kaynak: İHA