Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 1 lira 34 kuruşluk bir artış yaşanacak. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde araç sahiplerini üzecek bu gelişme, motorinin litre fiyatında önemli bir artışa neden olacak.

Brent petrol fiyatlarının ve döviz kurlarının etkisiyle, bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 34 kuruş zam gelecek.

İstanbul: 40,62 TL
Ankara: 41,60 TL
İzmir: 41,99 TL

Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmayacak. Benzinin litre fiyatı, İstanbul'da yaklaşık olarak 41,21 TL, Ankara'da 41,21 TL, İzmir'de ise 41,47 TL seviyesinde bulunuyor.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ