Türkiye

Bayram Tatilinde Trafik Kazalarında Kaç Kişi Hayatını Kaybetti? Bakan Açıkladı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde meydana gelen trafik kazalarında kaç kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Loading...

Abone Ol

Bir Günde 696 Trafik Kazası

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin beşinci gününde yaşanan trafik kazaları ve denetim sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 19 Haziran 2024 Çarşamba günü, 24 saat içinde ülke genelinde 696 trafik kazasının meydana geldiğini belirtti.

Bu kazalarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 205 kişinin yaralandığını ifade eden Yerlikaya, 425 bin 63 aracın denetlendiğini, 23 bin 219 araca hız ve radar işlemi uygulandığını ve 35 bin 990 araca ise diğer işlemler yapıldığı bilgisini verdi.

Yaralı Sayısı Korkutuyor

Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 5 gününde 36 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 bin 550 kişinin yaralandığını bildirerek, bayramın ne kadar tehlikeli bir hale geldiğini vurguladı. "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolun sonu bayram olsun" ifadelerini kullandı.

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolun sonu bayram olsun"

Bayram tatili süresince trafik kazalarının önlenmesi adına alınan tedbirler ve yapılan denetimler devam ediyor. Ancak rakamlar, dikkatli olmanın ve trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını bir kez daha gösteriyor.

Özellikle tatil dönemlerinde trafik kurallarına uymak ve dikkatli sürüş yapmak, can kayıplarının önüne geçmek için büyük önem taşıyor. Tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için lütfen trafik kurallarına uyun.