Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ilginç bir saldırı olayı yaşandı. Akşam namazı esnasında Tokuçzade Camii'nde imam N.Y. cemaate namaz kıldırırken, akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen M.K. isimli şahıs, plastik tabure ile imamın kafasına vurmaya başladı. Olay anı hem cami cemaatini hem de sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

iİmam tabureyle saldırıya uğradı

Olay, Alaşehir Tokuçzade Camii'nde akşam namazı sırasında yaşandı. Cami imamı N.Y., namazı kıldırırken arkadan gelen M.K. (35) isimli şahıs tarafından plastik tabureyle saldırıya uğradı.

İlk başta imam kendisini korumaya çalışsa da, cami cemaati hemen olaya müdahale etti.

Genc Gazete Camide Namaz Kıldıran Imama Tabureyle Saldırmıştı (1)

Cemaat vantilatör ve taburelerle saldırganı durdurdu

Plastik tabure ile imama saldıran M.K., cami cemaatinin hızlı tepkisiyle karşılaştı. Cami cemaati saldırgan şahsı vantilatör ve tabure darbeleriyle camiden uzaklaştırmayı başardı. M.K. üzerine gelen cemaatten kaçmak için hızla camiden dışarı çıktı.

Cami cemaati saldırı esnasında şok yaşarken, olayın ardından yapılan ihbarla polis ekipleri harekete geçti. Güvenlik kameraları incelendi ve kısa sürede M.K. gözaltına alındı. Yapılan sorgulamanın ardından M.K., Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

Genc Gazete Camide Namaz Kıldıran Imama Tabureyle Saldırmıştı (2)

Saldırganın akıl sağlığı yerinde değil

Olay sırasında camide olan Mehmet Cesur, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek, yaşanan anları şu şekilde anlattı: "Akşam namazı kılıyorduk, önce öksürdü, sonra ağzından küfür çıktı. Akşam namazının ikinci rekatını kılıyorduk, hocanın arkasından biri tabure ile yavaşça vurdu. Üçüncü rekatta sert vurmaya başlayınca hoca namazı bozdu. Biz de kalkıp müdahale ettik ama kaçtı."

Olay sonrası cami cemaati yaşananlar nedeniyle tedirginlik yaşarken, sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük yankı uyandırdı. 

Genc Gazete Camide Namaz Kıldıran Imama Tabureyle Saldırmıştı (3)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA