Spor

Beşiktaş'ın Yıldızı Vincent Aboubakar, Afrika Yılın Futbolcusu Ödülü İçin Finalistler Arasında

Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, Afrika Yılın Futbolcusu ödülünün finalistleri arasında yer alıyor.

Abone Ol

Beşiktaş'ın Süper Lig'deki etkileyici performansı ve golcü oyuncusu Vincent Aboubakar'ın bireysel başarısı, Afrika futbolunun en prestijli ödüllerinden biri olan "Afrika Yılın Futbolcusu" ödülü için adaylıkla taçlandırıldı. Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının en iyi futbolcusunu seçecek olan ödülün finalistleri arasında Beşiktaş'ın Kamerunlu yıldızı da bulunuyor.

Aboubakar, bu ödül için sadece Beşiktaş'ı temsil eden oyuncu olmamakla birlikte, birçok üst düzey futbolcunun yer aldığı bir listede boy gösteriyor. Muhammed Salah, Riyad Mahrez, Sadio Mane, Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat, Victor Osimhen, Frank Anguissa, Youssef En-Nesyri ve Yassine Bounou gibi isimlerle yarışacak olan Aboubakar, bu prestijli ödülü kazanabilmek için güçlü rakiplerle mücadele edecek.

Vincent Aboubakar, Beşiktaş forması altında gösterdiği performansla Türk futboluna damgasını vururken, şimdi de Afrika futbolunun zirvesindeki isimler arasında yer alarak uluslararası alanda tanınmışlığını bir adım daha ileri taşıma fırsatı yakalıyor.