Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun otuzuncu haftasında deplasmanda karşılaştığı Motolux 68 Aksaray Belediye Spor'a 3-0 yenilerek, evine puansız döndü.

   Temsilcimiz İnegölspor, son iki haftada yaşadığı 5 puanlık kayıptan sonra play-off umutlarını yukarıya çekmek adına son bir hamle yaparak deplasmanda Motolux 68 Aksaray Belediye Spor'u yenmenin hesaplarını yapmıştı.

   Buna karşın rakip Motolux 68 Aksaray Belediye Spor ise başlangıçta yeni çıktığı ligde kalacak bir kadro kurmuş fakat güzel sonuçlar alınca da play-off hattına yaklaşmanın hesaplarını yapmaya başlamıştı.

   Aksaray Dağılgan Stadında oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Ev sahibi Motolux 68 Aksaray Belediye daha maçın 7. ve 8. dakikalarında iki net pozisyondan yararlanamadı. 12.dakikada ise temsilcimiz Furkan Özyapı'nın bulduğu pozisyondan yararlanamadı. Ev sahibi 15.dakikada Doğan Ateş ile 1-0 öne geçti. Bu golden 1 dakika sonra rakip bu kez Cengiz Ötkün'ün pozisyonundan yararlanamadı. Temsilcimiz ise Nadir Çiftçi, Serhat Baştan ve Yusuf Talum ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamayınca ilk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Maçın ikinci yarısına beraberlik golünü bulmak için çıkan temsilcimiz peşpeşe ve 1'er dakika arayla Uğur Utlu, Nadir Çiftçi, Furkan Özyapı ve Orhan Aktaş ile 5 önemli pozisyondan yararlanamayınca verdiği boşluklarda rakip hızlı adamlarıyla kalemizde tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Bunlardan birinde 65.dakikada sol bek Hakan Özkan  soldan ilerledi ve topu içeri kesti. Topa yükselen Ali Kucık kafayla takımının 2. golünü attı. Maçın 78.dakikasında ise ev sahibi Yasin Abdioğlu'nun uzaktan vuruşuyla 3.golü buldu. 3-0'dan sonra her iki takım da skoru değiştirmeye yönelik pozisyonlardan yararlanamadı ve müsabaka  da ev sahibi Motolux 68 Aksaray Belediye Spor'un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Evet, temsilcimiz İnegölspor bir deplasman maçından daha  yenilgi ile ayrıldı. Aslında her iki takım da kazanma adına çok istekli ve arzulu oynadı. Fakat bu istekli ve arzulu oyununu ancak rakip takım golle süsleyebildi. Temsilcimiz yakaladığı pozisyonları çok kolay harcıyor.

  Dokuz gün içerisinde yaptığımız 3 maçta tam 8 puan kaybettik. Böylece play-off umutları da sona ermiş oldu. İşin garibi altımızda bulunan takımlar galip geliyor. Böyle giderse kendimizi küme düşme hattındaki takımların yanında bulabiliriz. Oyuncu kardeşlerimiz ateşle oynamayı bırakmalı, maçlarda daha dikkatli olmalı ve yakaladıkları pozisyonları cömertçe harcamamalıdır. Bundan sonra kendi sahamızdaki maçlarda yaşanacak puan kayıpları herkesi zor durumda bırakacaktır. O yüzden başta yöneticiler olmak üzere teknik heyet ve futbolcuların takımın bu kötü gidişine bir son verilmesini sağlamaları gerekiyor.

   Önümüzdeki hafta cumartesi günü saat 14.00'te kendi sahamızda İskenderunspor A.Ş. ile karşılaşacağız. İnegöl İlçe Stadında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...

DEĞERLENDİRMEK GEREK...

  TFF 3.Lig 1.Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegöl Kafkas Spor Kulübü, 2023-2024 sezonunun yirmiüçüncü haftasında kendi evinde karşılaştığı Karabük İdman Yurdu Spor ile 1-1 berabere kaldı.

  Sezonun yirmibirinci haftasında deplasmanda  Edirnespor karşısında alınan 5-1'lik yenilginin ardından Teknik Direktör Yavuz İncedal ile yollarını ayıran temsilcimiz, takımın başına İsmail Güldüren'i getirmiş ve yirmiikinci haftayı bay geçirmişti. Bu süreçte takımıyla çalışmalarını tamamlayan Teknik Direktör İsmail Güldüren ile ilk sınavına İnegöl'de çıkacak olan temsilcimiz ev sahibi olmanın avantajıyla konuk ekip Karabük İdman Yurdu Spor'u yenmenin hesaplarını yapmıştı.

    Buna karşın rakip Karabük İdman Yurdu Spor ise ara transferde aldığı yeni oyuncularla güçlenerek play-off iddiasından uzaklaşmamak için temsilcimizi yenmeyi hedeflemişti.

    İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegöl Kafkas Spor Kulübü'nün vuruşu ile başlandı. İlk atak konuk ekipten geldi. 7.dakikada yeni transfer Ahmet Sun  sağ çaprazdan vurdu, top kaleci Ömer Can'dan kaldı. 12.dakikada ise temsilcimiz Semih Akyıldız ile bulduğu pozisyondan yararlanamadı.   Temsilcimiz aradığı golü 16.dakikada buldu. Bu dakikada Ömer Faruk Boz'un kullandığı köşe atışında  iyi yükselen Abdülkadir Akyıldız topu kafayla ağlara göndererek temsilcimizi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra konuk ekip Ahmet Sun ve Mert Caymaz ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi ve ilk yarı temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısında temsilcimiz üstünlük sayısının getirdiği avantajla mücadele etmek isterken şok bir beraberlik golü ile adeta sarsıldı. 54.dakikada köşe atışından gelen topu genç futbolcularımızdan Yavuz Selim Taşer kendi ağlarına gönderince konuk ekip 1-1'i yakalamış oldu. Bu dakikadan sonra her iki taraf da gollük pozisyonlar bulsa da bunları değerlendiremedi ve müsabaka da 1-1 beraberlikle sona erdi.

   Evet, temsilcimiz bu maçtan 1-1'lik skorla ayrılırken büyük bir fırsatı da kaçırmış oldu. Kendi evinizde yakaladığınız  pozisyonları değerlendirmek gerek... Yoksa bu tür sonuçlarla karşılaşmak kaçınılmaz olur.

   Temsilcimiz 1-0'dan sonra 2.golü bir türlü bulamadı. Hele beraberlik golünden 2 dakika önce 52.dakikada Semih Akyıldız çok önemli bir pozisyonu gole çeviremedi. 2 dakika sonra da rakibin beraberlik golü geldi.

    Tabii ki bu sonuçla temsilcimiz 7.sıradaki yerini korudu  fakat önemli bir fırsatı da değerlendirememiş oldu. Ligin bitimine daha 7 hafta var. Kalan bu 7 haftada herşey değişebilir. Fakat temsilcimizin bundan sonra kendi evindeki maçlarda puan kaybetmemesi, deplasmanlardan da puan veya puanlarla dönmesi gerekiyor. Aksi halde play-off umutları sona ermiş olur.

    Temsilcimiz İnegöl Kafkas Spor Kulübü  önümüzdeki Pazar günü deplasmanda Kayseri temsilcisi Talasgücü Belediyespor ile karşılaşacak. Bu maçta İnegöl Kafkas Spor Kulübü'ne başarılar diliyorum...